Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Filip Ingebrigtsen løp 800 meter med ribbeinsbrist

Vant forsøket med teipa ribbein: - Håper det spiller på lag

Filip Ingebrigtsen kjenner fortsatt til ribbeinsbristen han pådro seg i EM.

TIL FINALE: Filip Ingebrigtsen vant forsøksheatet på 800 meter. Finalen går søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TIL FINALE: Filip Ingebrigtsen vant forsøksheatet på 800 meter. Finalen går søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BYRKJELO (Dagbladet): I det dramatiske forsøksheatet på 1500 meter i EM, ble Filip Ingebrigtsen revet ned i et fall. Resultatet ble et par sting i leggen og en brist i et ribbein.

Da Dagbladet snakket med far og trener Gjert Ingebrigtsen fredag, var han usikker på om sønnen kom til å stille i NM. Kriteriet var at han måtte teipes godt nok sammen. Det hadde de åpenbart klart, for Filip stilte til start og løp inn til seier i sitt forsøksheat på 800 meter lørdag.

- Vi får satse på at ribbeinet spiller på lag i finalen. Det gjør litt vondt når jeg løper så fort som dette, men intervall og rolig trening går helt fint. Jeg er ikke helt helbredet, jeg kjenner det godt ennå. Jeg håper det blir bedre til i morgen, sier Filip Ingebrigtsen etter løpet.

Finalen på 800 meter går søndag.

TEIPET SAMMEN: Filip Ingebrigtsen. Foto: Marthe Ihle/Dagbladet
TEIPET SAMMEN: Filip Ingebrigtsen. Foto: Marthe Ihle/Dagbladet Vis mer

Skuffende EM

EM ble skuffende for hans del. Først havnet han utenfor pallen på 1500 meter, og senere måtte han stå over 5000 meteren etter ribbeinsbristen.

- Jeg hadde et skuffende EM. Det er bare å komme seg opp i ringene igjen og kjøre på videre, sier Ingebrigtsen.

For formen er utvilsomt god. I slutten av juli satte han ny norsk rekord på 1500 meter med tiden 3.30,01.

- Jeg føler jeg er i god form. Nå må jeg kjenne litt på hvordan det føles, og at det går den rette veien. Det har litt å si for de neste ukene. Jo fortere jeg er tilbake i full belastning, jo bedre, sier Ingebrigtsen.

I slutten av august er sesongavslutningen i Diamond League. Den går i Zürich.

Ribbeinsbrist

Ribbeinsskader er rare sånn: Det blir bare vondere og vondere i starten, før det snur. Vendepunktet for Filip kom torsdag, fortalte pappa Gjert til Dagbladet.

- Han kom seg gjennom, men det er jo ikke godt. Vi får se om han stiller i morgen eller ikke, sier han til Dagbladet etter forsøket på 800 meter.

Det var en skuffet Filip Ingebrigtsen som måtte trekke seg fra 5000 meteren i EM. Der tok brødrene Jakob og Henrik en dobbel.

- Det er veldig dumt og kjedelig. EM var jo det store målet i år, sa Filip da.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!