Vant gullet - bommet på rekorden

Jeremy Wariner inn på 43,45.

Jeremy Wariner vant gullet på 400 meter, men bommet på verdensrekorden til Michael Johnson. Han løp inn til 43,45 sekunder og satte personlig rekord i friidretts-VM, men det var mager trøst.

Ny verdensrekord var et like stort mål for amerikaneren som VM-gullet. Det visste han at han ville vinne, for ved siden av stavhopperen Jelena Isinbajeva, var Wariner den største favoritten i VM.

- Treneren min sa jeg skulle gi alt, og det klarte jeg. Jeg visste også at det var mulig å sette ny personlig rekord, så jeg synes det var et godt løp jeg gjennomførte. At det ikke ble verdensrekord er ikke noe å gjøre noe med. Den vil jeg slå når tiden er inne, sa Jeremy Wariner etter 400-meteren. Han forsvarte tittelen sin fra Helsingfors-VM for to år siden med glans og stor letthet.

- Tredobbelt seier er bra. Vi har virkelig fått det til å klaffe før stafetten på 4 x 400 meter, sa LaShawn Merritt, sølvvinneren. Han gjorde også et svært godt løp og klarte å komme under 44 sekunder.

Etterpå fikk han masse skryt av Wariner, som nok var litt overrasket over at landsmannen skulle være så nærme.

- Hvis dere spør meg hva som skal til for å slå Wariner, tror jeg at jeg må være mye mer avslappet under løpingen min. Jeg må også bli sterkere på de siste 100 meterne, sa Merritt.

Han fikk med seg to landsmenn på seierspallen etter fredagens 400-meterfinale. Det var LaShawn Merritt (sølvet og 43,96) og Angelo Taylor (bronse og 44,32).

Svensken Johan Wissman var med i finalen og endte på sjuendeplass med 44,72 sekunder.

NY PERS: Jeremy Wariner klarte VM-gull og ny pers - men ikke Michael Johnsons v-rekord.
NY PERS: Jeremy Wariner klarte VM-gull og ny pers - men ikke Michael Johnsons v-rekord. Vis mer

(NTB)