Vant hester i veddemål

Et frekt veddemål med Subaru-sjef Nils Petter Gill gjorde Petter Solberg til hesteeier over natta.

Solberg skjøt nemlig gullhesten da han ble verdensmester i fjor høst. Etter norsk travderby i fjor sommer inngikk Solberg et veddemål med Nils Petter Gill, der en hest lå i potten hvis Solberg ble verdensmester.

- På den tida, i slutten av august, var det langt fra sikkert at Petter skulle vinne VM. Så jeg dristet meg til å vedde en hel hest. I ettertid har vi gjort om avtalen, slik at Petter får 50 prosent eierandel i to av mine derbykandidater i år, sier Nils Petter Gill til Dagbladet.

Gode hester

Og i dag skal rallyverdensmesteren presentere sine to nye hester, Honduras og Ihla Grande, når sesongen starter på Øvrevoll galloppbane.

Nils Petter Gill er en solid aktør på det norske galoppmarkedet, og har til sammen 20 hester. Begge hestene Solberg har eierinteresser i, regnes for å være gode kandidater i de skandinaviske derbyene til sommeren.

- Disse to hestene har jeg vel investert en drøy million i til sammen, og de er meldt opp til både norsk og svensk derby, sier Gill.

- God investering

Solberg gleder seg til å debutere som heste-eier.

- Jeg synes hester er kjempegøy, og har faktisk ridd et par ganger sjøl også, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Han er tydelig fornøyd med måten han gjorde sin første hesteinvestering på.

- Ja, det må være den beste investeringen jeg har gjort. Nils Petter Gill dekker alle utgiftene på hestene, og så deler vi gevinsten. En bra deal, ler Petter.

Selv om han håper på å gjøre noen små kroner på hestene i løpet av sesongen, så er dette mest som avkopling å regne for Petter Solberg.

- Dette er bare moro. Det er veldig deilig å ha noe annet å tenke på innimellom. Det har blitt mye rally de siste ukene. Så jeg ser fram til å komme på Øvrevoll i dag. Allerede neste uke skal jeg til Spania for å teste mer på bilen, så det blir nesten litt for mye.

Nils Petter Gill forteller at Solberg gikk veldig opp i veddemålet de inngikk i fjor.

- Kom løpende

- Ja, det var ramme alvor. Jeg husker godt da Petter hadde vunnet VM, og kom løpende bort til meg etter å ha gått i mål på siste fartsprøven, forteller Gill.

Han tok et godt tak rundt Petter Solberg og skrek:

- Petter, nå er du verdensmester.

Men Solberg bare så på Gill med et helt rolig blikk, og svarte:

- Ja, og heste-eier.

Så det lå nok en del prestisje i veddemålet de to kameratene imellom.

Gill håper at Solberg kan bruke hestesporten til å få tankene vekk fra bilkjøringen.

- For familien

- Det er jo mest for moro at jeg inngikk dette veddemålet. Det er meningen at familien til Petter kan komme og ri litt, og stelle med hestene. Petters bestefar er jo hestegal, så det blir nok populært i familien, sier han.

- Men dette må jo være en dårlig investering for deg?

- Nå er det heldigvis ikke inntektene fra hestene jeg primært skal leve av utover sommeren. Hvis Petter fortsetter å kjøre fort, så kan det jo hende at vi selger et par biler ekstra. Så sånn sett går nok investeringen opp i opp for min del, smiler Gill.

b> HEST OG HESTEKREFTER: Petter Solberg er både kompis og forretningspartner med eieren av Subaru Norge, Nils Petter Gill. Her hilser de på hverandre etter en av fartsetappene i Rally Mexico. Etter VM-seieren i fjor høst vant Solberg en hest i et veddemål med Gill.