Vant i depotet

Seier til Micahel Schumacher etter den snodigste avslutning noensinne i et Formel 1-løp. Schumacher vant stående stille i depotet, mens finnen Mika Häkkinen kjørte over mållinjen.

Michael Schumacher ligger bare to poeng bak Mika Häkkinen i Formel 1-VM etter å ha vunnet det britiske Grand Prix på Silverstone søndag.

Men det var Häkkinen som krysset mållinjen først, noe som skapte stor forvirring inntil Schumacher besteg seierspallen på det øverste trinnet.

Straffet

Tyskeren hadde nemlig fått ti tilleggssekunder i straff, etter å ha kjørt forbi mens det ble vinket med gule advarselsflagg fordi en sikkerhetsbil var på banen.

- Jeg skjønner fremdeles ikke grunnen til straffen. Radioen i bilen fungerte bare i halvparten av løpet, sa Michael Schumacher rett etter avgjørelsen.

Straffen måtte Schumacher sone på indre bane mens Häkkinen kjørte i mål. Men Schumacher hadde vært 22,4 sekunder foran finnen da han kjørte inn, og vant dermed med 12,4 sekunder.

Schumacher dundret hodet i bilen etter å ha kjørt inn i depotet, og måtte bli fortalt av broren Rolf, som kom på sjette plass, at han hadde vunnet.

- I dag var jeg dårlig. Og rotet på siste runde holdt på å koste meg seieren. Men jeg er veldig glad, sa 29-åringen.
- Vi ventet oss ikke noe her, og det er en skikkelig bonus å kunne dra videre bare to poeng bak lederen.

Mika skuffet

Häkkinen var forvirret over sin andreplass, og visste ikke helt om han skulle være fornøyd eller skuffet. Finnen ledet nemlig det meste av løpet over 60 runder på Silverstone-banen. Det var først mot slutten av løpet av tyskeren kom seg forbi. Det etter at Häkkinen i runde 51 av 60 kjørte ut av banen.

- Jeg er selvfølgelig veldig skuffet. Men ettersom jeg fikk tekniske problemer og ikke kunne holde bilen rett, må jeg vel være fornøyd med andreplassen, sa finnen.

  • McLaren leverte inn protest på at Schumacher ble tildelt seieren.
  • Men alt dreier seg nå om tetduoen, Häkkinen med sine 56 og Schumacher med 54 poeng.
  • Neste VM-runde kjøres er Østerrikes Grand Prix 26. juli. (AP/NTB)

(AP/NTB)

Britiske Eddie Irvine, som er lagkamerat med Schumacher i Ferrari, kom på tredje plass søndag, og ligger på fjerde plass sammenlagt med 29 poeng, mens David Coulthard har ett poeng mer på plassen foran.