Vant i fjor. Kvalifiserte seg ikke i år

Serbia sjokkerte Spanias U21-lag.

 GULL SIST:  Det spanske U21-laget vant europamesterskapet i fjor. I år klarte de ikke å kvalifisere seg. Foto: AP Photo/Bernat Armangue.
GULL SIST: Det spanske U21-laget vant europamesterskapet i fjor. I år klarte de ikke å kvalifisere seg. Foto: AP Photo/Bernat Armangue.Vis mer

Regjerende europamester Spania ble tirsdag slått ut av Serbia i kvalifiseringen til neste sommers EM-sluttspill for U21-lag.

Etter 0-0 i første kamp hadde Spania et godt utgangspunkt før hjemmekampen, men storfavoritten gjorde det vanskelig for seg selv da forsvareren José Gaya satte ballen i eget mål etter 31 minutter.

Spania la inn et press i jakten på avansement. Sergi Roberto utlignet på overtid, men Filip Kostic scoret for gjestene like etter. Dermed endte det 2-1 til Serbia, og de regjerende mesterne må bli hjemme når mesterskapet arrangeres i Tsjekkia i juni.

For Italia, som tapte finalen mot Spania sist sommer, gikk det bedre. Etter 1-1 i første kamp mot Slovakia ble det 3-1-seier hjemme i en kamp som inneholdt to utvisninger for gjestene.

 SLO NORGE:  Spania slo Norge under fjorårets EM-sluttspill i Israel. Her er Stefan Johansen i duell med Thiago Alcantara.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SLO NORGE: Spania slo Norge under fjorårets EM-sluttspill i Israel. Her er Stefan Johansen i duell med Thiago Alcantara. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Tyskland, England og Portugal er også kvalifisert for mesterskapet, etter at de alle vant begge sine kamper i den avgjørende kvalifiseringsrunden. Arrangør Tsjekkia var direktekvalifisert.

Island - Danmark og Sverige - Frankrike, begge med senere kampstart, er oppgjørene om de to ledige plassene i mesterskapet.

Norge, som tok bronse i forrige EM-sluttspill, greide ikke å ta seg videre fra gruppespillet i kvalifiseringen.

(NTB)