Vant i «monsterbakken»

Heidi Weng (30) imponerte i «monsterbakken» og sikret tredjeplassen i sammendraget i Tour de Ski. Nå skal hun hjem og hvile før OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble tidlig klart at kampen om etappeseieren i «monsterbakken» i Val di Fiemme skulle stå mellom Heidi Weng og svenske Ebba Andersson.

Weng slo Andersson i spurten og sikret etappeseieren.

Duoen fikk tidlig en luke ned til de andre, men den ble aldri stor nok til at noen av de kunne ta sammenlagtseieren i Touren.

Natalja Neprjajeva forsvarte dermed ledelsen og sikret sammenlagtseier i Tour de Ski. Heidi Weng ble best av de norske på tredjeplass etter etappetriumfen.

Men har hun prikket inn godformen for tidlig i en OL-sesong?

I motsetning til Therese Johaug, valgte Weng å gå Tour de Ski i en OL-sesong.

Det tror hun at hun kan kritiseres for seinere.

- Jeg har vel vært den som får skryt for at jeg stiller opp av media og kommer til mesterskap og har aldri fått det til. Jeg har som regel vært i toppform i Tour de Ski, så får jeg vel slakt av media for at jeg gikk Tour de Ski før OL. Men vi får vel se hva jeg får nå da, sier Weng.

Tung snø

Hun sier at dagens etappe var spesielt tung.

- Det var veldig tøft i dag og kaos med fellesstart. Jeg prøvde å komme først da vi startet bakken, sa Weng i et FIS-intervju vist på Viaplay.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer