Vant i vueltaen: - En stor dag

Klart raskest i spurten.

OVERLGEN: Nacer Bouhanni var klart best på den første fellesstartetappen i Vuelta a España. Foto: JOSE JORDAN (Scanpix/Afp)
OVERLGEN: Nacer Bouhanni var klart best på den første fellesstartetappen i Vuelta a España. Foto: JOSE JORDAN (Scanpix/Afp)Vis mer

(procycling.no): Som forventet endte den første fellesstartetappen i årets Vuelta a España i spurt.

De 174,4 kilometerne fra Algeciras og San Fernando bød nemlig ikke på de store problemene for rytterne.

Etter at bruddet ble kjørt inn, var det klart at det hele kom til å bli avgjort i en massesepurt.

Overlegen spurter
Der var franske Nacer Bouhanni raskest.

- Målet var å vinne en massespurt og gjøre det så raskt som mulig, sa Bouhanni etter seieren.

- Jeg er glad for at jeg har én seier, og nå håper jeg at jeg får en til. Jeg konsentrer meg heller om det enn poengtrøyen. Jeg vet at det blir vanskelig å vinne poengkonkurransen, selv om jeg kommer til å gå for de innlagte spurtene.

FDJ-rytteren fikk seieren servet av sine lagkamerater som sørget for et strålende opptrekk.
Ingen kunne svare da Bouhanni tråkket til på de siste hundre meterne, og dermed kunne franskmannen juble for årets tiende seier.

Det var også Bouhannis fjerde etappeseier i treukersritt denne sesongen. Han vant nemlig tre etapper og poengtrøyen i årets Giro d'Italia.

Ny leder
John Degenkolb var den som var nærmest franskmannen, men tyskeren satt for dårlig plassert da spurten startet til å virkelig true seieren. Roberto Ferrari spurtet til tredjeplass.

- Vi har jobbet veldig hardt for dette. Det er en stor dag for meg og laget. Vi må ta de sjansene vi kan. Hver gang jeg har en mulighet til å vinne, skal jeg ta den. Kanskje kan jeg vinne et par etapper.

Søndagens etappe bydde på få endringer i sammendraget, men ledertrøyen byttet likevel eier.

Alejadnro Valverde tok nemlig over ledelsen sammenlagt etter at han plasserte seg bedre på etappen enn lagkamerat Jonathan Castroviejo. Dermed leder den spanske veteranen på bedre plasseringssifre.

Tredjemannen fra årets Tour de France, Thibaut Pinot, viste at han ikke satser på sammendraget i årets siste treukersritt. Franskmannen trillet nemlig i mål 1.27 bak lagkamerat Bouhanni.

Denne saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.