Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski

Vant igjen, men dette bør bekymre Flugstad Østberg

Heidi Weng greide ikke å hente igjen Ingvild Flugstad Østberg, men spiste viktige sekunder.

VANT IGJEN: Ingvild Flugstad Østberg vant sin andre etappe i den tolvte utgaven av Tour de Ski. Hun leder i sammendraget foran Heidi Weng. Foto: Bildbyrån
VANT IGJEN: Ingvild Flugstad Østberg vant sin andre etappe i den tolvte utgaven av Tour de Ski. Hun leder i sammendraget foran Heidi Weng. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LENZERHEIDE / OSLO (Dagbladet): - Alt er mulig, var leder Tour-leder Ingvild Flugstad Østbergs meget diplomatiske dom før dagens 10 kilometer jaktstart.

Hun gikk ut 32.8 sekunder foran Heidi Weng. Over minuttet bak jaget Jessica Diggins, Sadie Bjornsen og Netalia Neprajeva.

Weng holdt farten

Det virket som at Flugstad Østberg var lite gira på å bli hentet inn. Hun åpnet hardt, og økte med 15 sekunder ned til Diggins og Bjornsen.

Heidi Weng derimot, greide ikke Flugstad Østberg å riste av seg. 26-åringen fra Ytre Enebakk spiste inn sekund etter sekund.

Hun hadde tatt igjen 10 av de 32 sekundene etter halvgått løp.

HANG GODT MED: Heidi Weng. Foto: Bildbyrån
HANG GODT MED: Heidi Weng. Foto: Bildbyrån Vis mer

Ikke nok til å ta seieren, Weng gikk i mål 27.8 sekunder bak Flugstad Østberg, men i sammendraget blir det veldig viktig.

- Heidi tok sekunder i starten, så svingte det fram og tilbake. Det var et helvete. Jeg måtte kjempe hardt, sier 27-åringen til arrangøren i et intervju vist på TV 2.

Amerikanske Jessica Diggins ble nummer tre foran Parmakoski, Bjornsen og Niskanen.

God klatret

For det er ingen tvil om at det er Heidi Weng som er favoritten hvis duoen går ut samtidig på den siste etappen.

Da Heidi Weng vant Tour de Ski i fjor, slo hun Ingvild Flugstad Østberg (ble nummer fire totalt), med ett minutt på den siste etappen.

Året før, da Therese Johaug vant, gikk Heidi Weng nesten halvannet minutt raskere på den 9 kilometer lange avslutningsetappen.

- Vi vet alle hvem som vinner denne touren, sier Østberg til Dagbladet, og sikter til lagvenninnas overlegne evner i monsterbakken.

Og mens Østberg trives i høyden, kan ikke Weng vente på at Touren forflytter seg til lavlandet.

Så selv om det var Østberg som vant i dag etter et imponerende kontrollert løp, var det en veldig viktig etappe for Heidi Weng.

- I dag var det et hardt føre for alle. Ingen hadde en veldig god følelse i dag. Jeg bestemte meg for å gå kontrollert i bakkene og heller gå hardere på flaten. Ingvild er sterk og vi får se hvordan det blir. Dette hadde vært gøy hvis det blir jevnt framover. En tøff duell hadde vært morsomt, sier Weng til TV 2.

Flugstad Østberg bør være bekymret for etappene framover, hvis hun bestemmer seg for å fullføre touren.

Seinest i går sa hun til Dagbladet:

- Det er ikke bestemt ennå, jeg må svare det samme som i går, egentlig. Jeg må vurdere det dag for dag.

Østberg gjentar det samme overfor Dagbladet i dag. Hun har lagt flere planer, men fikk i det minste klarsignal fra landslagstrener Roar Hjelmeset til å fullføre Tour de Ski i dag.

- Jeg kommer i hvert fall ikke til å sende henne hjem, sier Hjelmeset til Dagbladet, uten at det dermed fjerner all tvil hos Østberg.

- Jeg er i hvert fall med til Oberstdorf, sier Østberg.

Touren har hviledag i morgen, men forflytter seg altså fra Sveits til tyske Oberstdorf i løpet av dagen i dag. Allerede onsdag er det en klassisk sprint i den tyske VM-byen i 2021, før det er fellesstart samme sted torsdag.

- Jeg må ta løp for løp fortsatt, jeg. Etter hundre meter i dag hadde jeg mest lyst til å få en flybillett hjem, sier Østberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!