Gullballen 2021

Vant igjen

Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen er vinnerne av Gullballen 2021.

VINNER: Erling Braut Haaland etter VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Gibraltar på Ullevaal Stadion. Foto: Lise Åserud / NTB
VINNER: Erling Braut Haaland etter VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Gibraltar på Ullevaal Stadion. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år som i fjor går prisen for beste mannlige og kvinnelige fotballspiller i Norge til Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen.

Både Haaland og Graham Hansen har levert strålende sesonger for sine respektive lag.

Prisen deles ut i regi av Norges Fotballforbund (NFF).

- Caroline Graham Hansen og Erling Braut Haaland har i lange perioder av året prestert i verdensklasse, både for sine klubber og med flagget på brystet, sier fotballpresident og juryleder Lise Klaveness i en pressemelding.

Graham Hansen vinner dermed prisen for tredje gang, mens Haaland noterer seg for sin andre gullball.

Erling Braut Haaland

Siden overgangen til Borussia Dortmund i januar 2020 har Erling Braut Haaland bare blitt bedre og bedre.

I fjor ble jærbuen tildelt flere individuelle priser etter å ha hamret inn mål i både Bundesliga og Champions League. Haaland scoret 10 mål i Champions League i fjorårets mesterskap og ble med det toppscorer i den gjeveste turneringen i Europa.

Selv om Borussia Dortmund ble slått ut av Manchester City i kvartfinalen, ble han kåret til årets angrepsspiller i turneringen og slo spillere som Kylian Mbappé og Mohamed Salah.

21-åringen var heller ikke beskjeden med målene i hjemlig liga. På 28 kamper scoret nordmannen 27 mål for de gulkledde. Haaland ble bare slått av André Silva og Robert Lewandowski. Med sine 27 mål, ble Haaland også kåret til årets spiller i Tysklands øverste liga, etter å ha blitt stemt fram av supporterne.

Borussia Dortmund vant DFB-Pokal i 2021, som er det viktigste cupmesterskapet i Tyskland. Haaland markerte seg med tre mål i cupen.

Caroline Graham Hansen

Caroline Graham Hansen har vært helt i verdenseliten i mange år, og 2021 var intet unntak.

VINNER: Her i aksjon for landslaget på Ullevaal stadion i oktober. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
VINNER: Her i aksjon for landslaget på Ullevaal stadion i oktober. Foto: Naina Helén Jåma / NTB Vis mer

26-åringen hjalp Barcelona til Champions League-seier, og scoret lagets fjerde mål i finalen mot Chelsea. I tillegg ble hun tatt ut til turneringens beste lag, sammen med sju av sine Barcelona-lagvenninner.

I hjemlig serie ble hun kåret til sesongens beste spiller etter å ha levert atten målgivende pasninger. Barcelona dominerte Primera División, og endte med hele 152 mål i pluss.

Cuptriumf ble det også med Barcelona, og Graham Hansen vant dermed alt det var å vinne på klubbnivå.

I tillegg til å ha dominert i den katalanske klubben, har hun levert strålende prestasjoner for landslaget.

I november 2021 ble Oslo-jenta satt ut av spill etter å ha opplevd hjerteproblemer. Seinere ble det kunngjort at hun var klar igjen etter å ha gjennomgått et vellykket hjerteinngrep.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer