Vant illsint italiener

Espen Arvesen tok med seg en 750 kubikk Ducati da han vant suverent vant halfpiperennet i italienske Kronplatz.

Men noen stor feiring ble det ikke etter at seieren var klar. Arvesen satte seg i bilen med Kim Christiansen for å nå ISF-verdenscuprennet i sveitsiske Leysin fredag morgen. Torsdagens FIS-renn er langt fra nok for 20-åringen.

- Jeg er fortsatt på fjerdeplass i ISF-sammendraget. Selv om jeg ikke har den store troen på en god plassering, må jeg gi det en sjanse, sier Arvesen til NTB.

Til OL

FIS-rennene kjører snøbrettgutta kun for å kvalifisere seg for OL. Alle som skal til OL må ha to topplasseringer hver for at kvoten på fire mannlige løpere Salt Lake City skal bli oppfyllt.

For øyeblikket har seks snøbrettkjørere topp 5-plasseringer.

- Torsdagens innsats gjør at vi har gode sjanser for å fylle kvoten, sier Arvesen, som ikke hadde troen på de store resultatene torsdag.

- Dette er helt rått. Jeg vet jeg kan gjøre det bra når forholdene blir tilrettelagt, men selv om det ikke var optimalt her, kjørte jeg veldig bra, sier Arvesen til NTB.

Franck på andre

Daniel Franck var den andre nordmannen som fikk pallplassering torsdag. Han kom inn på andre plass, og sikret dermed dobbelt norsk i herreklassen. Tredjeplassen var det den svenske lederen av cupen Magnus Sterner som tok. Kim Christiansen kom på fjerdeplass

I kvinneklassen var det ingen norske på pallen. Stine Kjeldås leder cupen deltok ikke fordi hun vil slappe av før hun deltar i konkurranser over helgen.

Via kvalik

Første kvalifiseringsomgang endte Arvesen blant de 19 som måtte via toerkvalifiseringen for å nå finalen. Den vant han, med Franck på fjerdeplass av de fem som gikk til finalen.

- I finalen hadde jeg veldig bra høyde, og fikk ti poeng på høyde. Som den eneste av de ti, sier Arvesen til NTB. Franck endte fire poeng bak.

Etter rennet var han strålende fornøyd med utbyttet i Italia, hvor Ferrari bidro med alternativene Ducati-sykkel eller 50.000 kroner i førstepremie. Arvesen var aldri i tvil.

- Helst vil jeg ha meg en Harley-Davidson, men en Ducati er en grei begynnelse. Nå tar jeg lappen til våren, sier han.

I april fyller han 21 år. Da kan han kanskje ta gromsykkelen fra Italia ut på norske veier.

DOBBELT NORSK PÅ PALLEN:</B> Øvert på pallen sto Espen Arvesen, flankert av Daniel Franck og svensken Magnus Sterner.
<B>DANIEL FRANCK:</B> Bare slått av sin lagkamerat Arvesen.
MAGNUS:</B> Sterner i et luftig svev.
VANT:</B> Espen Arvesen vant halfpiperennet i Olang i Italia.