Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant jaktstarten i ren utklassingsstil

Synnøve Solemdal tok sin andre individuelle verdenscupseier.

VANT: Synnøve Solemdal gikk ut som nummer seks på jaktstarten i Hochfilzen i dag. Hun kom alene inn på siste stående skyting, og innfridde. Dermed vant hun i ren utklassingsstil.
Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix
VANT: Synnøve Solemdal gikk ut som nummer seks på jaktstarten i Hochfilzen i dag. Hun kom alene inn på siste stående skyting, og innfridde. Dermed vant hun i ren utklassingsstil. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det var Tora Berger som var det største norske håpet før jaktstarten i Hochfilzen i formiddag. Men da hun skuffet, glitret Synnøve Solemdal til.

Hun traff på 19 av 20 skudd, og det i tillegg til en god fart i sporet, sikret 24-åringens andre verdenscupseier. Den kom også i Hochfilzen, nøyaktig ett år etter den første.

— Dette var et fantastisk løp, konstaterte NRK-ekspert Ola Lunde.

Gleder seg til VM Solemdal kunne i ensom majestet gå ut fra tredje skyting etter en knallserie, kun med Julya Dzhyma fra Ukraina jagende bak. Og på siste skyting var hun iskald, og skjøt ned alle blinkene.

Solemdal har nærmest fått for vane å gjøre det godt i Hochfilzen. Det gleder NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

VM i 2017 går nemlig i Hochfilzen.

- Der kommer Synnøve til å herje! utbryter kommentatoren.

- Det er helt sinnsykt det du har gjort!

Berger skuffet Tora Berger gikk ut som nummer fire på dagens jaktstart. Det så lovende ut etter fullt hus på første skyting, men skiskytterdronninga gikk dessverre på en helsprekk på andre skyting.

Hele tre bom ble det på Berger. Dermed var hun skrevet ut av tetkampen, og endte på en 18. plass.

Da var det fint at Synnøve Solemdal glimtet til.