Vant junior-VM etter vill snuoperasjon

Canada lå under 1-3 i siste periode, men tre mål på snaut sju minutter sikret 4-3-seier over Russland i finalen i junior-VM ishockey.

MATCHVINNER: Canadas Akil Thomas scorer vinnermålet Foto: NTB Scanpx
MATCHVINNER: Canadas Akil Thomas scorer vinnermålet Foto: NTB Scanpx Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Akil Thomas ble matchvinner 3.58 minutter før slutt, med sitt første mål i turneringen.

Nikita Alexandrov, Grigori Denisenko og Maxim Sorkin så ut til å ha satt russerne på gullkurs, men Connor McMichael reduserte etter 49.20 via en russisk spiller. Barrett Heyton utlignet etter 51.21. Det duket for vinnermålet etter 56.02. Thomas fikk åpent mål da Russlands keeper Amir Miftatsjov feilet helt med en utrusning.

I sluttfasen spilte Russland en kort stund seks mot tre da Canada hadde spillere utvist og Russland tok ut keeper, men Canada holdt unna. Canada revansjerte dermed 0-6-tapet for russerne i gruppespillet i Tsjekkia.

Det var niende gang sportens to stormakter møttes i junior-VM-finale siden cupspill ble innført i 1996, og Canada vant for femte gang siden da. Totalt har Canada nå 18 titler i VM for U20-lag.

Sverige, som tapte semifinalen mot Russland etter forlengning, slo tilbake med 3-2-seier over Finland i bronsekampen. Linus Öberg ble matchvinner med en frekkis vel halvveis i midtperioden. Han sto bak mål og scoret via den finske målvakten Justus Annunen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer