Vant kampen om OL-stadion. Nå nekter West Ham å hjelpe byrival

Tottenham på stadionjakt.

 NYTT HJEM:  Her skal West Ham spille fotballkamper fra og med 2016. Foto: NTB Scanpix
NYTT HJEM: Her skal West Ham spille fotballkamper fra og med 2016. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tottenham er på jakt etter en midlertidig arena fra 2016, men kan se langt etter hjelp fra London-rival West Ham.

Byggingen av Tottenhams nye hjemmearena drar ut i tid, hvilket skaper hodebry for klubbledelsen på White Hart Lane. Klubben må etter alt å dømme spille på en midlertidig arena i ett år, og i øyeblikket jobbes det hardt med å kartlegge mulige løsninger.

West Ham overtar i 2016 Olympiastadion i London, men lite tyder på at Tottenham-ledelsen behøver å gjøre seg bryet med å ringe administrasjonen på Upton Park. På en pressekonferanse onsdag sa klubbens visepresident Karren Brady følgende om muligheten for at et annet lag også kan få innpass på OL-arenaen:

- I prinsippet kunne det la seg gjøre. Men bare med vår tillatelse, og ingen har spurt om lov til det. Og selv om de gjorde det, ville vi sannsynligvis si nei, hvis du skjønner hva jeg prøver å si, sa Brady.

- Vi er hovedleietaker i vinterperioden, og ingenting kan skje i den perioden uten vår tillatelse. Og våre kamper har prioritet over alt annet.

At visepresidentens uttalelser handlet om en eventuell henvendelse fra Tottenham, er temmelig sikkert. Leyton Orient har riktignok jobbet for å få muligheten til å dele den flotte OL-arenaen med West Ham, men nylig la en britisk domstol den saken død.

Tottenham har tidligere vært i krangel med West Ham om Olympiastadion. Førstnevnte gikk rettens vei da det ble kjent at London-rivalen satt i førersetet i kampen om å overta arenaen etter OL i 2012. Etter flere rettsrunder gikk West Ham seirende ut av den juridiske kampen.

(NTB)