Champions League-finalen

Vant kaos-finalen

I en Champions League-finale som vil bli husket for veldig mye annet enn hva som skjedde på gressmatta, leverte i hvert fall Liverpool og Real Madrid underholdende nitti minutter på Stade de France.

MATCHVINNER: Det brasilianske stjerneskuddet Vinícius Júnior scoret kampens eneste mål. Foto: Reuters.
MATCHVINNER: Det brasilianske stjerneskuddet Vinícius Júnior scoret kampens eneste mål. Foto: Reuters. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Real Madrid 0-1 (0-0)

Etter et fullstendig kaos før oppgjøret mellom Liverpool og Real Madrid, fikk publikum omsider oppleve det de hadde reist til Paris for: Nitti minutter med fotball på aller høyeste nivå.

Og det ble en skikkelig batalje mellom de to av beste lagene de siste åra. Liverpool var svært nære ved å score i den første omgangen, med Courtois reddet Real Madrid gang på gang.

Men der Liverpool ikke satte sjansene sine, var spanjolene dødelig effektive. Vinícius Júnior fikk stå helt alene på bakre stolpe i andre omgang, og scoret kampens eneste mål.

Dermed kan Real Madrid feire sin fjortende Champions League-tittel.

Les alt om kaoset før kampen, her:

KLATRER: Billettløse fotballsupportere klatrer over sperringene for å slippe inn på Champion League-finalen i Paris. Video: Twitter Vis mer

- Jeg kan ikke tro det. Jeg tenker vi har hatt en fantastisk sesong. Det var en vanskelig kamp. Men med alle kampene vi har vært gjennom, føler jeg at vi fortjener å vinne, sier Real Madrid-trener Carlo Ancelotti til BT Sport etter kampen.

Det er fjerde gangen at treneren leder sitt lag til Champions League-tittelen.

- De var veldig profesjonelle. Liverpool hadde nok flere skudd, men jeg synes Madrid forsvarte seg veldig bra, sier Robbie Fowler på TV 2s sending.

- I dag var det ingen som kunne stoppe meg. Jeg skulle vinne Champions League, uansett hva, sa Courtois etter kampen. Belgieren sto en fenomenal kamp for hovedstadslaget.

VANT IGJEN: Real Madrid løtet Champions Leagie-trofeet for fjortende gang. Foto: AFP.
VANT IGJEN: Real Madrid løtet Champions Leagie-trofeet for fjortende gang. Foto: AFP. Vis mer

VAR-drama

Liverpool yppet seg mest i innledningen. Alexander-Arnold danset seg forbi en spiller og fant Salah i boksen. Egypteren fikk til en god avslutning, men Courtois var raskt nede og reddet forsøket.

Minutter etterpå vartet sisteskansen til Real Madrid opp med en verdensklasse-redning, da Mané fyrte av fra rundt tolv meter. Belgieren fikk fingertuppene på ballen, som så gikk i stolpen og ut.

Så var det Real Madrid sin tur. To minutter før pause satt Benzema ballen i nettet etter rot i Liverpool-forsvaret, men dommer Turpin fikk beskjed på øret om at franskmannen muligens sto i offside.

Etter en uvanlig lang VAR-sjekk, og nervepirrende sekunder, ble det til slutt konstatert at stjernespissen sto på feil side.

ANNULLERT: Karim Benzema sitt mål ble ikke stående etter en VAR-sjekk. Foto: Reuters.
ANNULLERT: Karim Benzema sitt mål ble ikke stående etter en VAR-sjekk. Foto: Reuters. Vis mer

Spansk jubel

Etter en rolig start på den andre halvdelen, tok det fyr på Stade de France, og som finalen i 2018, var det Real Madrid som først fikk hull på byllen.

Alexander-Arnold sov i markeringen, og Vinícius Júnior fikk stå helt alene på bakre stolpe og pirke inn 1-0.

1-0: Vinícius Júnior sendte Real Madrid opp i ledelsen. Foto: Pa Photos.
1-0: Vinícius Júnior sendte Real Madrid opp i ledelsen. Foto: Pa Photos. Vis mer

Liverpool presset på med det de hadde den siste halvtimen, men Real Madrid forsvarte seg heroisk. Og når Courtois var i det umulige hjørnet ble det en målløs kamp for engelskmennene, som måtte se at sesongens tredje tittel glapp på målstreken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer