Vant konas vekt i øl

Hva er det dette ekteparet driver med?

Et estlandsk par stakk av med seieren i VM i konebæring i Finland i dag. Det er femte år på rad at estlendinger vinner det noe spesielle løpet, og landet har til og med båret fram en egen bæreteknikk.

I alt 36 par deltok i konkurransen om å komme raskest gjennom den 254 meter lange løypa, som er belagt med hindre, slik som stabler med tømmer og et vannbasseng. Konkurransen finner sted ved tettstedet Sonkajarvi.

Med 21-årige Anna Zilberg på ryggen kom 24 år gamle Meelis Tammre seirende i mål, med tiden 1.40. Paret benyttet den såkalte «Estlands-bæringen» der kvinnen klemmer lårene fast rundt ansiktet på mannen og henger opp ned på ryggen hans.

I år hadde arrangørene innført minimumskrav til konas vekt. Hun må være minst 49 kilo tung, hvis ikke blir det hengt på ekstra vekter. Vinneren får sin kones vekt i øl i premie.

Konebæringen har sine røtter i lokale tradisjoner. Det er forbundet med en lokal høvding, Røveren Ronkkainen, som ledet en bande som stjal koner fra rivaler i nabolandsbyene. For ti år siden ble tradisjonen gjenopptatt, som årlig verdensmesterskap.

(NTB)

Estlendingene Anna Zilberberg og Meelis Tammre (til venstre) gjorde bruk av den spesielle estlandske bæreteknikken, og vant med glans i VM i konebæring i Finland lørdag. 36 par deltok i konkurransen om å løpe raskest gjennom en hinderløype med kona på ryggen. Legg merke til hvordan de bruker den effektive «Estlands-bæringen».