Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant ligacupen!

Guro Reiten, Maren Mjelde og Maria Thorisdottir vant lørdagens ligacupfinale i England.

GULL: Guro Reiten var en av tre norske som kunne løfte cuptrofeet i England lørdag. Foto: Mike Egerton / Pa Photos
GULL: Guro Reiten var en av tre norske som kunne løfte cuptrofeet i England lørdag. Foto: Mike Egerton / Pa Photos Vis mer
  • Chelsea - Arsenal 2-1 (1-0)

Chelsea vant for første gang ligacupen på balløya, og de tre norske fotballjentene var toneangivende i seieren.

Reiten og Mjelde sto klare på banen fra start, og da Bethany England scoret kampens første mål allerede etter sju minutter, var det Mjelde som ga den målgivende pasningen fra hodet.

Thorisdottir ble byttet inn i det 75. minutt for Ji So-yun.

Arsenals Leah Williamson utliknet til 1-1 bare minutter før slutt, før England var igjen frampå og scoret vinnermålet to minutter på overtid. Også da var Mjelde nest sist på ballen.

- Jeg skal ikke lyve, jeg nektet å spille ekstraomganger. Beina mine har ikke mer å gi, sier England til BBC og fortsetter:

- Det var en fantastisk kamp fra jentene. Vi liker å gjøre ting på den vanskelige måten, og da vi fikk det seine målet var det en fantastisk følelse.

God start

Reiten kom til en stor sjanse nesten umiddelbart da hun ble spilt gjennom av Sam Kerr, men Arsenal-stopper Viktoria Schnaderbeck taklet i siste øyeblikk.

I neste angrep tok Chelsea ledelsen. Venstreback Jonna Andersson sto for innlegget, Mjelde nikket ballen inn igjen fra lengste stolpe, og England vendte og scoret. Da var det spilt bare åtte minutter.

Arsenal svarte og kom til flere gode sjanser, men Ann-Katrin Berger var god i Chelsea-målet.

Overtidsmål

Reiten var involvert i flere Chelsea-sjanser både som pasningslegger og avslutter, men det ble ikke flere mål før det 85. minutt, da Leah Williamson utlignet. Arsenal hadde presset, og scoringen var ikke ufortjent.

Likevel skulle Chelsea få siste ord, da mange ventet på ekstraomganger. Kombinasjonsspill mellom Kerr og Mjelde førte til at den norske landslagskapteinen kom til innlegg, og England skled ballen i mål ved lengste stolpe.

Dermed sikret Chelsea første trofé i det som kan bli en hjemlig trippel. Laget kjemper om seriegull (er ett poeng bak Manchester City med en kamp mindre spilt) og skal 15. mars møte Everton i kvartfinale i FA-cupen.

6,743 tilskuere var på tribunen i City Ground i Nottingham.

.

Hele Norges coronakart