Vant med 10 mann

Sogndal hadde allerede byttet tre mann da Marco Reda måtte ut med skade. Likevel holdt det til seier mot serieleder Tromsø.Alt om Tippeligaen!

(Dagbladet.no, Sogdnal-Tromsø 2-1): Sogndal har fått et skikkelig formoppsving de siste kampene etter å ha startet sesongen fryktelig. Med seier over Tromsø i går har ikke saftbygdlaget tapt på fem kamper og klatringen på tabellen har begynt.

Dårlig start

Men det var årets store overraskelse og serieleder Tromsø som startet kampen best.

Årets komet i Tippeligaen, Morten Gamst Pedersen, fant Lars Iver Strand med en frekk stikker. Strand satte ballen sikkert forbi Terje Skjeldestad og Tromsø kunne feire 1-0 allerede etter tre minutter.

Tromsø fortsatte å produsere sjanser og anført av radarparet og bestekompisene Gamst Pedersen og Strand var serielederen best på Fosshaugane.

Overtidsbetaling

Etter en dauperiode i kampen, svarte imidlertid Sogndal.

Først smalt Børre Steenslid til fra nærmere 30 meter. Ballen smalt i tverrliggeren og ut bak en sjansløs Borch etter 42 minutter. Kampens store prestasjon. Men stortalentet, som scoret sjølmål sist, fikk først skikkelig betalt for lekkerbiskenen tre minutter seinere.

En corner fra Alexander Ødegaard ble satt ekspedert knallhardt opp i krysset fra Steenslid.

Tre vidunderlige minutter av Steenslid, som fylte 19 år på fredag. Og nok et eksempel på Sogndals fantastiske ungdomsarbeid.

Flomania

Ti minutter ut i andre omgang var det ikke talent, men rutine som sørget for Sogndal-ledelse. 23 år gamle Rune Bolseth la inn fra høyre og der dukket elleve år eldre Håvard Flo opp og stanget inn 2-1. En kraftscoring av ypperlig Flomerke.

Skaderas

Resten av omgangen handlet om tre ting. Skader, ekstremfarta til Kim Rune Hellesund og Sogndals desperate kamp for å bevare ledelsen med bare ti mann på banen.

For Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen brukte opp byttene sine allerede etter 72 minutter og da lønner det seg som kjent å unngå skader.

Men Marco Reda pådro seg et kutt og måtte i garderoben å sy drøye ti minutter før full tid, og det betød undertall for Sogndal. At Tromsø aldri klarte å skape sjanser med en mann mer får en iherdig Håvard Flo ta mye av æren for. Superveteranen tok plass i forsvarsrekka og holdt innbytter Kovacs unna.

Mens Kim Rune Hellesund - ja, hva skal man si - terroriserte serielederens forsvar etter at han kom inn 27 minutter før slutt.

Fart, pågåenhet og fandeninvoldskhet av ypperste merke holdt nesten til scoring og punktering av kampen. Det ble med en i stanga etter en vidunderlig innsats av innbytter Hellesund, som lenge var toppscorer i Tippeligaen i fjor for nedrykkslaget Bryne.

Bortekompleks

Tromsø står fortsatt med full pott hjemme etter sju kamper på Alfheim. Borte er det verre: kun en seier har kommet på bortebane etter seks kamper. Skal Tromsø bli seriemester i år holder det neppe med en slik bortestatistikk.

- Voldsomt imponert

- Jeg er voldsomt imponert over innsatsen spillerne legger ned. Lagmoralen er rett og slett fantastisk, sa SIL-trener Jan Halvor Halvorsen til NTB.

Tromsø-trener Per Mathias Høgmo måtte skuffet innse at serielederen nok en gang skuffet på bortebane.

- Vi var klart best før pause og jeg er skuffet over at vi lot oss vippe av pinnen i annen omgang. Det var rett og slett for dårlig at Sogndal slapp så lett til etter pause.

STORTALENTER: Lars Iver Strand og Børre Steenslid i duell. Begge målscorere og profiler i dagens kamp.
<b<LUFTIG: Ole Martin Årst slår Kjetil Holvik i en hodeduell.