Vant med 28 mål i VM-åpningen

Norge knuste Angola.

KIEL (Dagbladet.no): Norge - Angola 41-13. Det ble aldri spennende da de norske håndballgutta VM-åpnet mot svake Angola i Ostseehalle i kveld. Ole Erevik var suveren i mål og framover scoret Norge fra alle posisjoner.

Bidasoa-målvakten tok omtrent alt, blant annet tre straffer, og reddet totalt 22 av 35 skudd.

- Det er godt å komme i gang skikkelig i den første kampen, men Steinar Ege er en av verdens beste målvakter så han står nok i morgen, sier Erevik til Dagbladet.no.

- Dette ble en perfekt start, og vi hadde jo litt flaks med kampoppsettet. Jeg fikk høre at Angola er kanonbra, men det ble klart at de har en del svakheter, sier landslagstrener Gunnar Pettersen til TV 2.

- Spilte oss opp

Afrikanerne hang med i starten av kampen, men så stengte Ole Erevik buret og Norge rykket fra.

De norske gutta scoret seks på rad mot slutten av førsteomgang, og gikk til pause med svært komfortable 21-8.

- Vi sleit litt i starten, men så løper vi fra dem. Vi spiller godt i forsvar, har en god keeper og får mange lette mål på kontringene, oppsummerer Frank Løke.

MÅLFARLIG: Alexander Buchmann scoret ni mål, på straffer og i spill. Dermed bidro han til en perfekt norsk VM-start. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
MÅLFARLIG: Alexander Buchmann scoret ni mål, på straffer og i spill. Dermed bidro han til en perfekt norsk VM-start. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

10-0

Overkjøringen fortsatte etter pausen, og Norge utklasset Angola hele 10-0 de første 14 minuttene av omgangen. Resten av kampen var en ren transportetappe.

- Hva er du mest fornøyd med spillemessig?

- Det er ingenting jeg misfornøyd med, sier Pettersen lurt til Dagbladet.no.

Frank Løke og Alexander Buchmann ble kampens toppscorere, med ni og åtte mål.

Sparte spillere

Gunnar Pettersen hvilte flere spillere som kommer til å få mye spilletid seinere i mesterskapet. Børge Lund satt seg på benken i 1. omgang, og Steinar Ege satt der hele kampen.

Kjetil Strand, som har slitt litt med en leggskade, spilte heller ikke.

Vant med 28 mål i VM-åpningen

- Jeg spurte om han ville innpå, men han sa det var greit å sitte, sier Pettersen.

Den norske VM-festen fortsetter i morgen kveld, mot Ungarn.

- Alle ære til gutta, skryter Pettersen.