Vant med langballer

Åge Hareide var oppgitt over forholdene, men glad for seieren etter at Norge slo Singapore 5-2 på en bane med overvann.

- Det ble alt mulig rart, et ordentlig sammensurium. Banen var en svamp, rett og slett, og vi måtte spille annerledes enn vi ville, sa han.

- Vi måtte løfte ballen mye og spille langt, for frispilling bakfra ville vært «suicide de luxe». Det var vanskelig å spille fotball på den banen, men spillerne sto på og vant kampen, og det er viktig.

Han vurderer Singapores lag som jevngodt med Norges antatt svakeste VM-kvalifiseringsmotstander Moldova.

- Singapore er vel omtrent som Moldova, vil jeg tro. Det er et lag vi skal slå, sa han og uttrykte misnøye med måten Singapore slapp inn i kampen etter at Norge hadde tatt en 2-0-ledelse.

- Vi mistet konsentrasjonen og trodde jobben var gjort, og det kan man ikke gjøre i internasjonal fotball, sa Hareide, som særlig likte dårlig det første baklengsmålet da et hjørnespark ble slått utover og en hjemmespiller fikk gå uforstyrret inn og skyte.

- Vi sovnet rett og slett. Vi må passe på returrommet.

Ølkonge

Hareide skrøt av Magne Hoseth, Jan Derek Sørensen og Håvard Flo, og mener at Norge ble bedre offensivt da Sørensen og Harald Brattbakk kom inn ved pause og Norge la om til ren 4-3-3.

- Selv om det var vanskelige forhold, ga kampen en del svar og var nyttig.

Hareide er veldig fornøyd med sin første landslagstur, som har gitt tre seirer, 11 mål og to pokaler. Onsdag hentet landslaget en pokal oppsatt av ølmerket som var sponsor for kampen. I Hongkong vant Norge pokalen oppsatt av ølmerket som sponser den årlige kinesiske nyttårsturneringen der.

- Vi er Asias ølkonge nå, fleipet Hareide, som har viktigere utbytte å vise til.

- Guttene har jobbet godt, og vi har vunnet kampene. Nå skal vi reise hjem og se framover. Fra og med nå tenker vi Nord-Irland.

Om tre uker fortsetter Hareides landslagskarriere med kamp i Belfast.

NTB

DÅRLIGE FORHOLD: Her er Hareide avbildet under gårsdagens trening.