Vant med  sjokktaktikk

Da bombelaget Hønefoss sprengte på nytt ble Ham-Kam stående igjen med øresus.

HØNEFOSS (Dagbladet): Tidligere har både Lyn og Rosenborg stått svimle igjen etter møter med 1.divisjonslaget. Men det er langt fra tilfeldig at tre Tippeliga-lag har gått på store smeller mot Hønefoss.

-  Nei, dette var en taktikk vi snakket om på forhånd, sier en av de store heltene på Hønefoss om dagen, finnen Tero Koskela.

-  Vi skulle gå knallhardt ut fra start og virkelig sjokkere Ham-Kam. Vi håpet på tidlig scoring, og så skulle vi ri det inn derfra. Jeg var helt skutt allerede til pause, sier han til Dagbladet etter kampen.

Trengte flaks

Han scoret gårsdagens flotteste og viktigste mål da han raidet hele Ham-Kam-laget fra midtbanen til 11 -metersmerket og satte inn 2-0 målet etter 17 minutter.

Hønefoss\' trener Peter Engelbrektson bekrefter det taktiske opplegget. -  Det er det samme som vi brukte både mot Lyn og Rosenborg, sier han.

Og innrømmer at de også var avhengige av flaks for å vinne.

-  Vi er solide defensivt. På vårt beste er vi på Tippeliganivå der, men offensivt er vi avhengige av flaks, sier treneren.

-  Men det kan ikke ha vært så mye flaks, for jeg talte 7-1 til Hønefoss i målsjanser?

-  Det er flaks når vi scorer på to av de tre første sjansene. Og når alle våre 14 spillere gjør jobben sin, så klarer vi å hamle godt opp mot et Ham-Kam lag som individuelt er bedre enn oss på alle plasser.

Og det var ikke tvil om at Hønefoss hamlet godt opp med Ham-Kam i går. De styrte det meste av kampen og vant de små krigene.

Nedtur

Ståle Solbakken fryktet akkurat den taktikken som Hønefoss la opp til.

-  Det var helt uvirkelig å se at vi går i akkurat den fella vi snakket om på forhånd at vi ikke skulle gå i, sier trener Ståle Solbakken.

Han sier Ham-Kams strategi var å få kampen til å sette seg, og så male dem i senk utover.

-  I stedet taper vi på akkurat samme måte som Lyn og Rosenborg. Vi ligger under 2-0 før det er gått 20 minutter. Det er det verste jeg har sett av laget i min tid som trener, sier en skuffa Solbakken.

Han lover at Ham-Kam er ferdige med å undervurdere motstandere for godt.Hønefoss derimot, vurderte Ham-Kam som så dårlige borte at de hadde en sjanse hvis de lyktes med alt. Det forteller den finske helten Koskela. Han spilte 25 kamper for Fredrikstad i fjord, men fikk bare 20 minutter på banen i vårsesongen. Da Drillo sa at han ikke ville få slippe til mer, meldte han overgang til Hønefoss.

-  Midten og bunnen av Tippeligaen er ikke så mye bedre enn toppen av 1.divisjon, sier finnen.

Drømmer om VIF

Men akkurat det har overrasket finnen, for han innrømmer gjerne at det først var en nedtur å skulle flytte fra Fredrikstad til Hønefoss.

-  Jeg er veldig overrasket og imponert over norsk 1.divisjon. Nå vil jeg spille Tippeliga med Hønefoss.

Men først skal han spille semifinale i cupen, og drømmen er å trekke Vålerenga til hjemmekamp på Hønefoss, sier Koskela.

-  VIF er et veldig fascinerende lag. Hvis vi møter dem her tipper jeg vi har 50 prosent sjanse til å slå dem.

JUBELDEBUT: Finske Tero Koskela kunne juble vilt og hemningsløst med Are Tronseth (t.v.) og Ole Bjørn Sundgot (t.h) etter at han debuterte på hjemmebane med å slå Ham-Kam ut av cupen.
SATT UT: - Det er det verste jeg har sett av laget i min tid som trener, sa Ham-Kam-trener Ståle Solbakken etter kampen.