Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant med tysk presisjonsskyting

De tyske skiskytterveteranene Sven Fischer og Frank Luck ga hjemmepublikum en vanvittig skyteoppvisning i dagens verdenscupjaktstart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For maken til ståendeseriene de to leverte skal man lete lenge etter. Duoen kom sammen inn til siste skyting og begynte seriene samtidig. Helt i takt falt blinkene som fluer, og publikum skrek i ekstase da løperne gikk ut samtidig. For en duell. Idrett på svært høyt nivå!

Fischer viste seg til slutt som den sterkeste og gled over målstreken 7,6 sekunder foran Luck. Dobbeltseieren på hjemmebane forsterket favorittstempelet før OL.

For en gangs skyld skjøt franske Raphael Poiree seg bort, og endte helt nede på 12. plass. Liv Gretes ektemann forklarte fadesen med «en dårlig dag» og «godt å få gjort tabbene unna før OL».

- Jeg følte meg dau i kroppen før jul, manglet overskudd og slet med skytingen. Men nå ser det ut til at det har løsnet skikkelig. Vi har et godt lag og presser hverandre på trening, sa vinner Sven Fischer til NTB.

- Jeg skjønner at den siste duellen må ha vært spennende for publikum. Selv tenkte jeg bare på hva jeg skulle gjøre, det samme tror jeg Frank gjorde. Mot slutten kjente jeg at jeg hadde mer å gi enn ham. Det var skikkelig deilig å få en seier igjen!

Bak tyskerne kjempet Halvard Hanevold en desperat kamp om den siste plassen på pallen. Verdenscupleder Pavel Rostovtsev gikk ut noen små sekunder bak nordmannen etter siste standplassbesøk, og ble for sterk.

- Jeg klarte ikke svare da han kom bakfra. Jeg følte meg fin og hadde pallen da jeg gikk ut fra skyting, men det gikk fort med Rostovtsev. To fjerdeplasser på to løp er greit nok, men ikke det jeg drømmer om, sa Hanevold til NTB.

Den norske veteranen viser stadig formstigning og er plutselig medaljekandidat i alle øvelser i OL i Salt Lake City.

Hanevold treffer blinker som tyskerne på sitt beste. Det gjør ikke Frode Andresen, men gode forklaringer på bomskudd er han bedre på:

- Det lå en annen løper på bakskiene mine og sparket meg på andre liggende skyting. For hver gang han skjøt, rykket det til i meg, og mine skudd skvatt selvfølgelig over. Det er umulig å få en god rytme når slikt skjer, sa Andresen til NTB etter sine tre unødvendige bommer og farvel til tetstriden.

- Det ødela vinnersjansene mine. Tre av seriene var nemlig veldig gode, fortsatte Andresen som pådro seg 6 runder totalt og endte på 5. plass etter å ha jaktet forgjeves på Hanevold de siste meterne.

Nordmennene hevder de skal få has på tyskerne i OL, der løypene på 1800 meters høyde er langt tøffere.

Stian Eckhoff klarte ikke å forsvare 7. plassen fra fredagens sprint, men leverte nok en meget sterk prestasjon ved å bli nummer 10 i et knallhardt selskap. Fossum-gutten sleivet på første stående og pådro seg to strafferunder, men med tre feilfrie serier viste han at han blir å regne med de neste ukene.

- Jeg har fått smaken på å ligge i toppen med de beste nå. Jeg er kjempefornøyd med prestasjonene her nede og håper jeg kan fortsette framgangen, sa en strålende fornøyd Eckhoff og gliste bredt.

(NTB-Kaj T. Pedersen)

SUVEREN DUO: Vinneren Sven Fischer (venstre) og Frank Luck viser skyteform på siste standplass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!