Corona-utbrudd:

Vant med utespiller i mål

Den argentinske storklubben River Plate måtte spille en hel kamp uten målvakt. Det skyldtes et stort corona-utbrudd i klubben og tidligere Valencia-spiller Enzo Pérez (35) måtte dra på seg keeperhanskene.

UKJENT TERRENG: Enzo Pérez har mye erfaring som midtbanespiller for det argentinske landslaget, men natt til onsdag fikk han prøve seg som burvokter. Foto: Juan Roncorini/Reuters
UKJENT TERRENG: Enzo Pérez har mye erfaring som midtbanespiller for det argentinske landslaget, men natt til onsdag fikk han prøve seg som burvokter. Foto: Juan Roncorini/Reuters Vis mer
Publisert

Grunnen til det merkelige keeper-valget er at hele 20 River Plate-spillere har testet positivt for viruset siden fredag, og en rekke andre spillere er ute med skade.

Det betydde at klubbens fire registrerte målvakter var utilgjengelige til kampen i Copa Libertadores, som er turneringen hvor de beste lagene i Sør-Amerika møtes.

Klubben fikk avslag av det søramerikanske fotballforbundet på søknaden om å kalle inn to ekstra målvakter fra reservelaget sitt.

Dermed måtte Enzo Pérez ta på seg oppgaven.

Den 177 cm høye midtbanespilleren hadde kanskje ikke de beste forutsetningene for å vokte buret, men kampen mot colombianske Santa Fe endte utrolig nok med 2-1 seier til argentinerne.

River Plate fikk en drømmeåpning og ledet 2-0 allerede etter sju minutter.

Vikaren i målet vartet opp med en rekke redninger, mesteparten var svake skudd fra distanse, men han klarte å holde nullen i 72 minutter.

De siste 18 minuttene på stillingen 2-1 ble av det nervepirrende slaget, men colombianerne maktet ikke å utlikne. Enzo Pérez og resten av laget kunne feire tre nye poeng i gruppespillet.

Etter kampen ble Pérez kåret til banens beste spiller.

Det så lenge ut til at klubben bare kunne stille med ti mann fra start, men utespiller Enzo Pérez vendte tilbake fra sin hamstringskade og River Plate kunne stille med elleve mann fra start.

På benken kunne man bare se trenerne og River Plate-manager Marcelo Gallardo hadde ingen innbyttere til disposisjon.

Seieren gjør at River Plate topper gruppa foran brasilianske Fluminense.

Smitteutbruddet kom ikke som en stor overraskelse i Sør-Amerika. Per innbygger har Argentina fjerde flest covid-19 tilfeller og tredje flest dødsfall i verden de sju siste dagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer