Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant mot Finland

Skaslien fikset hårfin seier med superstein.

SEIER: Det norske curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo hjemmenasjonen Sør-Korea med overbevisende sifre. I natt spiller de mot Finland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SEIER: Det norske curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo hjemmenasjonen Sør-Korea med overbevisende sifre. I natt spiller de mot Finland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til lørdag kjempet det norske mixed curling-paret Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten for å beholde gruppeledelsen i vinter-OL.

Før kampen sto Finland med fire tap, på fire kamper. Men skulle likevel klare å gi Norge kamp om seieren.

På tabelltoppen hadde Norge selskap av Sveits, Canada og OAR. De fire øverste lagene etter sju spilte kamper går til semifinale.

Kampens gang

Norge tok første stikk i kampen mot finnene, men etter to omganger ble det hele snudd og Finland ledet 1-2 over Norge.

Det ble bare ett poeng for Norge i tredjeomgang. Dermed sto det 2-2.

Men Finland fulgte ikke opp noe bedre enn Norge, og sikret seg bare ett poeng i fjerdeomgang. De gikk opp i en knepen 2-3 ledelse.

Etter en fenomenal sistestein i femteomgang ledet Norge 5-3, men finnene slo tilbake i sjetteomgang, og utlignet til 5-5.

Sjuende omgang gikk så som så, og Norge karret med seg ett poeng. Dermed sto det 6-5 til Norge, og var duket for en nervepirrende avslutning av femte kamp i OL.

I åttende og siste omgang utlignet Finland til 6-6, som førte til at alt måtte avgjøres i en niende og avgjørende omgang, hvor duoen hadde den siste steinen.

Finnene lå inne med tre steiner i boet, men Skaslien leverte en fantastisk siste stein og dyttet unna den beste finske steinen med knappest mulig margin. Nå må Norge bare holde konkurrentene unna i to kamper til, så blir det semifinale.

Vant thrillerkamp

Tidligere har duoen spilt fire kamper, hvor de har hentet hjem tre seire og ett tap. Blant dem finner vi thrillerkampen mot Sveits natt til fredag.

Lagene fulgte hverandre som skygger. Sveitserne utliknet i den femte omgangen, Norge gjenvant ledelsen i den sjette, før det igjen var likt på stillingen 5-5 da en omgang gjensto.

Massivt sveitsisk press til tross, Norge sto imot, og da Skaslien satte omgangens og kampens siste stein var det allerede avgjort.

Norge vant til slutt 6-5.

- Helt rått, brøt Nedregotten ut etter seieren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!