Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant nesten spurten med ødelagt hjul

Men Cav ble nok en gang for sterk for Hushovd.

UHELDIG: Thor Hushovd ødela forhjulet da han kjørte over et kumlokk rett før mål, men han klarte likevel nesten å holde unna for Mark Cavendish. Foto: AP
UHELDIG: Thor Hushovd ødela forhjulet da han kjørte over et kumlokk rett før mål, men han klarte likevel nesten å holde unna for Mark Cavendish. Foto: AP Vis mer

|||Columbias Mark Cavendish fikk den hjelpen han trengte fra lagkameratene og vant den første etappen av Tour of Missouri i natt.

Cervelo-rytter Thor Hushovd lå helt fremme og hadde et glimrende utgangsposisjon da spurten startet, men det holdt ikke helt inn for nordmannen som vant den grønne sprinttrøya i Tour de France i sommer. Han ble treer på åpningsetappen etter vel 120 kilometer i området rundt St. Louis, skriver NTB.

Hushovd var maksimalt uheldig og ødela et hjul snaue kilometeren før mål, da han kjørte over et kumlokk. Det virket inn på mulighetene hans i spurten, men han ledet lenge og ble ikke passert av Cavendish før det gjensto noen få meter å kjøre.

- Det var en spurt i 70 km/t. Det var ikke for skummelt, bortsett fra hullene i veien. Jeg ødela hjulet med én kilometer igjen, men jeg spurtet likevel. I så stor fart og med kroppsvekta mi blir det farlig, men hva skal jeg gjøre? I en massespurt senker du ikke farta for det er 20 andre som vil kjøre deg ned, sier Hushovd til Cyclingnews.

Det var flere bruddforsøk på den første etappen, men hovedfeltet hadde god kontroll. Dansken Chris Anker Sørensen (Saxo Bank) var svært aktiv og kjørte i teten hele dagen, men i likhet med Hushovd nådde han ikke helt fram i spurten.

Tre-fire kilometer før mål var de siste utbryterne innkjørt, og Columbia-rytterne la seg foran i feltet for å legge forholdene best mulig til rette for Cavendish. Også Cervélo-laget kjørte bra i avslutningen, men en velt like før spurten startet gjorde at Hushovd mistet Heirich Haussler.

Argentineren J.J. Haedo klarte annenplassen på den første etappen i Tour of Missouri som fortsetter tirsdag og avsluttes søndag.

- Columbia kontrollerte feltet i dag, men Cervelo overtok de siste 300 meterne. Jeg er veldig fornøyd med lagkameratene mine. Jeg hadde Brett Lancaster som min siste opptrekker og det var perfekt. Han dro meg hele veien gjennom den siste svingen og da var det 60 meter igjen. Jeg startet spurten, men så kom JJ og Cav forbi meg, sier Hushovd.

TOK HUSHOVD IGJEN: Mark Cavendish slo nok en gang Thor Hushovd i en massespurt. Foto: AP
TOK HUSHOVD IGJEN: Mark Cavendish slo nok en gang Thor Hushovd i en massespurt. Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling