NY SEIER: Ole Gunnar Solskjær ble historisk da han sikret sin sjette seier på seks forsøk som Manchester United-manager. Foto: NTB Scanpix
NY SEIER: Ole Gunnar Solskjær ble historisk da han sikret sin sjette seier på seks forsøk som Manchester United-manager. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vant og kom med advarsel: – Nå lukter han blod

Ole Gunnar Solskjær øyner en topp fire-plassering.

Ole Gunnar Solskjærs drømmestart som Manchester Uniteds vikarmanager fortsetter.

Søndag sto han overfor sin hittil tøffeste test da de røde djevlene møtte serietreer Tottenham i Premier League. Men kampplanen lykkes, og takket være en strålende David de Gea mellom målstengene, tok Solskjær og United sin sjette strake seier.

José Mourinho fikk sparken før jul etter sviktende resultater for klubben med den stolte historien. Så gjenstår det å se om United klarer å kare seg inn blant de fire beste i ligaen og sikre en viktig Champions League-plass.

Nå har i alle fall Solskjær tro på det. Han kom med en liten advarsel til Tottenham etter seieren:

– Vi måtte slå dem i dag om vi skulle greie å ta dem igjen. Vi var ti poeng bak, nå er vi sju bak. Og sju poeng er det mulig å ta. Tretten, umulig. Ti, vanskelig. Men nå har vi sjansen, sier Solskjær ifølge Manchester Evening News.

SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær har fått en veldig god start som manager for Manchester United. En av av grunnene til det kan ifølge Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø være Solskjærs aktive bruk av sin læremester Alex Ferguson. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

– Lukter blod

Nevnte avis er Manchesters lokalavis, og følger naturligvis byens største fotballag tett, lyseblå som røde. De kaller Solskjærs uttalelser for særdeles offensive.

– Nå lukter han blod, skriver avisa.

45-åringen selv omtaler seieren som «fantastisk».

– Det var en fantastisk lagånd. Håpet og gleden i garderoben er helt utrolig. Vi har jobbet spesielt med enkelte ting den siste uka, og vi ser at gutta tar det med seg, både fysisk og taktisk. Det er fantastisk. Og gode resultater mot lag som dette gir deg selvtillit, sier Solskjær.

Nordmannen har nå vunnet sine første seks kamper som trener for de røde djevlene. Det har ingen gjort før ham.

Planlagt trekk

Matchvinnerscoringen signert Marcus Rashford kom etter en nydelig kontring. Men kontringen var planlagt, røpet midtbanestjerna Paul Pogba. Han serverte Rashford med en lekker pasning.

– Det var dette angrepet vi trente på forrige uke. Dette angrepet. De er veldig gode med ballen, de har et mønster som de har brukt i tre år, så dette var nøkkelen for å skape sjanser, sier Pogba.

Mens Tottenham spilte ligacupsemifinale mot Chelsea denne uka, har Manchester United vært på treningsleir i Dubai.

– Vi jobbet med det i ei uke. Vi har sett på Spurs og tenkte at det kunne være en god plan, og det er godt å se at vi har forskjellige strenger å spille på mot forskjellige lag. Jeg mener vi viste i dag at vi er klare for konkurrere, spesielt i første omgang. Da var vi fantastiske, utdyper Solskjær overfor MUTV.