Vant og skrev historie

En god dag for Rossi i Qatar.

Han hadde avgjort kampen om VM-tittelen på forhånd, men italienske Valentino Rossi fornektet seg ikke og vant VM-runden i roadracing i Qatar lørdag. På toppen av det hele ble han historisk.

Med lørdagens seier ble nemlig Rossi den første Yamaha-føreren noensinne med ti VM-seirer i én og samme sesong. Det går ikke upåaktet hen i teamet som inntil Rossis ankomst var sulteforet på triumfer.

Italieneren valgte å bytte team til Yamaha foran 2004-sesongen for å få større utfordringer. Da hadde han vunnet to strake VM-titler i Honda. Yamaha hadde på sin side ikke vunnet en tittel på mange år. Nå står den japanske giganten med to på rekordtid.

Gibernau falt fra tet

Rossi er i tillegg den mestvinnende utøveren i roadracinghistorien. Lørdagens triumf var nummer 78. 52 av disse er kommet i den største klassen. Nummer to på listen er legendariske Giacomo Agostini, som tok 68 førsteplasser i sin karriere.

Lørdagens seier var i tillegg en hyggelig revansj for den 26 år gamle italieneren. For ett år siden skled han av banen og måtte bryte løpet i Qatar.

Andremann i Doha lørdag ble italienske Marco Melandri, mens amerikanske Nickey Hayden tok en meget oppløftende tredjeplass. Mannen som hadde første startspor, Loris Capirossi, ble bare nummer ti.

Enda verre gikk det for spanske Sete Gibernau, som skled av banen på runde nummer 20. Da ledet han VM-runden i Doha. Det ødela seierssjansene, men Gibernau kom seg tilbake på sykkelen og ble til slutt nummer fem.

Rossi aktuell for Ferrari

Med ti seirer av 14 mulige så langt denne sesongen, er Valentino Rossi mer overlegen enn noen gang. Neste sesong kan imidlertid italieneren bli å finne på en annen arena.

Nylig bekreftet formel 1-laget Ferrari sin interesse for den flerfoldige verdensmesteren. Allerede i fjor var han på besøk hos den italienske bilgiganten.

– Vi er interessert, og vil gjerne ha ham. Vi tror kombinasjonen Ferrari og Rossi kommer til å bli fortryllende, sa teknisk direktør i Ferrari, Ross Brawn, i et intervju med den italienske avisen Gazzetta dello Sport.

Mye tyder på at Rossi vil gjennomføre en test i Ferraris formel 1-bil etter årets sesong.

(ANB)