Vant OL-gull med ammunisjon fra sovjettiden

Med en 13 år gammel rifle skjøt Sergei Martynov 70 strake blinker i rifleskyting.

GAMMELT ER BEST: Sergei Martynov har kjøpt ny rifle, men våget ikke å bruke den under OL. Foto: AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI/NTB scanpix
GAMMELT ER BEST: Sergei Martynov har kjøpt ny rifle, men våget ikke å bruke den under OL. Foto: AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med en 13 år gammel rifle og ammunisjon fra sovjettiden skjøt Sergei Martynov 70 strake blinker og vant overlegent OL-gull i rifleskyting fredag.

Hviterusseren tangerte verdensrekorden med 600 poeng i kvalifiseringen. Så økte han marginen til konkurrentene med fenomenal skyting i finalen. 705,5 poeng er ny verdensrekord med sju tidels poeng.

- Jeg er absolutt henrykt. Dette kommer til å bety alt for landet mitt, sa 44-åringen før han gikk ut for å ta en røyk.

- Jeg har holdt på med dette i over 15 år, og dette er må være den beste følelsen jeg har hatt.

Benyttet gammel rifle Han benyttet en rifle fra 1999 og ammunisjon som ble produsert i 1985. Den kombinasjonen ga ham bronse i Sydney- og Aten-OL.

- Jeg er ikke forutinntatt mot nye rifler eller ny ammunisjon, men jeg er komfortabel med det jeg kjenner. Jeg har en ny rifle hjemme, men jeg ville ikke bytte rett før OL, så jeg har ennå ikke rørt den, sa han.

I finalen var hans dårligste resultat 10,2. Etter at han skjøt maksimale 10,9 i nest siste skudd, ledet han med 4,1 poeng. Etter at han avsluttet med 10,6, holdt steinansiktet på å sprekke opp i et aldri så lite smil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer