VELKOMMEN TILBAKE TIL KJEFT: Mark Halsey kan knapt vente med å dømme sin første kamp i Premier League igjen etter kreftsykdommen. Her får han klager fra Frank Lampard. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
VELKOMMEN TILBAKE TIL KJEFT: Mark Halsey kan knapt vente med å dømme sin første kamp i Premier League igjen etter kreftsykdommen. Her får han klager fra Frank Lampard. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Vant over kreften og gjør comeback i Premier League

- Så fort fansen piper og spillerne klager blir jeg fornøyd, sier dommer Mark Halsey.

||| Mark Halsey har overvunnet kreften. I helgen er toppdommeren tilbake i aksjon med fløyte og kort.

49-åringen har ikke dømt en kamp i Premier League siden Evertons kamp mot Arsenal på Goodison Park for ett år siden.

Det gjorde dommeren faktisk dagen etter at han fikk vite at han var rammet av strupekreft.

Når Wigan og Blackpool møtes lørdag er Halsey tilbake i aksjon etter et år med bekymringer.

- Nå er jeg nervøs igjen. Jeg har kommet meg gjennom de fysiske testene, er på listen over toppdommere igjen og kan knapt vente på å få min første kamp toppseriekamp igjen, sier Halsey.

Han er 1 av 16 dommere som skal alternere i den engelske toppdivisjonen.

- Jeg orker nesten ikke vente fram til avspark. Da er jeg dommeren Mark Halsey igjen, ikke kreftrammede Mark Halsey. Så fort fansen piper og spillerne klager blir jeg fornøyd. Da vet jeg at jeg virkelig er tilbake, sier Halsey.

Han ble frisk. Det gjorde ikke Exeter-spissen Adam Stansfield som døde bare 31 år gammel av kreft i tarmene. Halseys kone, Michelle, sliter også med sykdom. Hun er rammet av leukemi. Den kan behandles, men ikke kureres.

- På en slik dag som dette må jeg spørre hvorfor jeg overlevde og ikke Adam. Det er vanskelig å forstå. Behandlingen var også en tøff påkjenning. Jeg var svært syk i julen. Stråling og cellegift tok på. Det var noen mørke øyeblikk, sier Halsey.

Dommerkollega Mark Clattenburg er imponert over måten Halsey er kommet tilbake på.

- Jeg tvilte aldri på at han skulle klare det. Han var svært viljelysten til å komme tilbake. Han bestemte seg for at ingenting skulle stoppe ham. Jeg beundrer ham sterk, sier Clattenburg.

Dommersjef Mike Riley lar seg også imponere.

- Han hadde et sterkt ønske om å komme tilbake. Han har en fenomenal mental styrke, og det trengte han. For han skulle ikke bare takle sin egen sykdom, men også konas. Det er følelsesladd å se ham tilbake, sier Riley som selv var toppdommer.

(NTB)