Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant på dårlig dag

Spissene avgjorde.

(Dagbladet.no): Viking - Sandefjord 1-0.

Viking har ikke imponert mange på de første sju rundene. I dag var de også nære ved å gå på en smell, hjemme mot Sandefjord. Men på de triste dagen reddet superspissene, Kovacs og Nhleko, tre poeng.

Etter 56 minutter fikk Kovacs et langt oppspill, og stusset videre til sin makker. Arnar Førsund hang ikke med i svingende, og alene med keeper var Nhleko en kald fisk.

- Jeg er veldig glad for å score, det var en god kamp, sa matchvinneren til TV2.

- Jeg holdt hodet kaldt og valgte riktig hjørne. Jeg misset på en liknende mulighet sist, og det var godt å score på denne.

Olav Tuelo Johannesen spilte sin første Tippeligakamp fra start, og 22-åringen var meget god på Viking Stadion. Det var også Johannesen som var nærmest scoring for bortelaget.

Tidlig i andre omgang satte han ballen på innsida av stanga og ut, alene med keeper.

Dagens mann

MATCHVINNER: Toni Nhleko scoret kampens eneste mål i Stavanger. Foto: Scanpix
MATCHVINNER: Toni Nhleko scoret kampens eneste mål i Stavanger. Foto: Scanpix Vis mer

Etter Nhlekos scoring klarte Sandefjord å etbablere et voldsomt press mot Vikings mål. Kun én mann hindret baklengsmål for de mørkeblå, keeper Anthony Basso. Gang på gang måtte franskmannen ta fra redninger av virkelig klasse, for å hindre scoring.

Spesielt enhåndsredninga da Johannesen var alene gjennom sto til 20 i stil.

- Anthony blir bare bedre og bedre, og reddet oss flere ganger i dag, sa Viking-trener Tom Prahl til Aftenposten etter kampen.

Basso selv var mer ydmyk etter kampslutt.

- Noen kamper har jeg mange redninger, andre ganger bare én. I dag hadde jeg mange redninger, men det er vanskelig å si om dette er den beste kampen jeg har spilt for Viking.

- Det var veldig viktig å vinne. Dette var en vanskelig kamp, hvor Sandefjord skapte mange sjanser.

Basso pådro seg også en skade i hånda løpet av kampen, men regner med å være klar til Tromsø-kampen førstkommende søndag.

Snytt for straffe?

2 minutter på overtid trodde alle at det massive presset skulle lønne seg. Toppscorer Andreas Tegström ble spilt gjennom alene med Basso. Det var da stopper Ragnvald Soma kom settende til og la svensken i bakken. Straffe mente de tilreisende Sandefjord-supporterne. Dommer Svein-Erik Edvartsen valgte å gi Tegström gult kort for filming.

- Soma tar ballen og meg også, og det er helt umulig å stå oppreist. Jeg fatter ikke hvordan han kan få det til å bli filming, sa Tegström selv.

Sandefjord-trener Tor Thodesen var fly forbannet over dette, og skjøt matchballen til himmels like etter kampslutt.

  • Din mening: Gjorde dommeren det riktige da han ga gult kort for filming?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling