Vant på flaks og Vålerengapatriotisme

Øystein Brenna fra Oslo vant første runde i Dagbladets «Mitt drømmelag 2000». - Velg spillere fra lag du tror skal vinne, er Brennas tips til Dagbladets managere.

Brenna satset på favorittlaget da hans elleve utvalgte spillere samlet nok poeng til å sikre to billetter til oppgjøret Vålerenga-Stabæk på Ullevål 7. mai.

- Jeg er Vålerenga-patriot og hadde derfor med seks spillere fra klubben, sier Brenna som var særdeles fornøyd med lagets seriedebut mot Tromsø søndag. Han mener likevel at seieren i «Mitt Drømmelag 2000» skyldtes en del flaks:

- Jeg var nok litt heldig for jeg brukte ikke mer enn en halvtime på å sette opp laget. Det kan nok bli vanskelig å følge opp, for så god greie på norsk fotball har jeg ikke, sier Brenna.

Valgte Rangnes

Litt greie på fotball må nok Brenna likevel ha, for sensasjonsmannen Jørgen Rangnes var en av hans elleve utvalgte.

- Jeg må innrømme at jeg ikke hadde hørt om Rangnes fra før av, men så leste jeg en artikkel på Dagbladet :på nettet der det sto at Rangnes skulle spille i steden for den skadde kapteinen Thomas Dahl. Dermed tok jeg sjansen og det slo virkelig til.

Gode tips

Øystein Brenna er en erfaren deltager i alle Dagbladets managerspill, og har etterhvert opparbeidet seg gode kunnskaper om hvilke kriterier som bør legges til grunn ved uttak av lag. Han sier:

- Hvilke spillere du velger er ikke så viktig, bare de spiller på lag som vinner. Jeg prøver også å holde meg til lag med gode forsvar da det er meget viktig å holde nullen. Etterhvert kommer jeg også til å prøve å peile ut hvilke spillere som ofte blir kåret til banens beste.

Rosenborg-spillere

Brenna mener det er for tidlig å plukke ut nye kometer allerede etter en serierunde, og vet derfor ikke hvilke spillere han kommer til å bytte ut fra vinnerlaget sitt.

- Jeg skulle gjerne hatt med noen Rosenborgspillere, men de har jeg ikke nok penger til å kjøpe ennå, sier en meget fornøyd drømmelagvinner.

Her er Øystein Brennas utvalgte, kalt A-laget: Rino Hansen (Poeng: 9 - Klubb: Moss) - Tom Henning Hovi (6 - Vålerenga), Jørgen Rangnes (13 - Bryne), Fredrik Kjølner (4 - Molde), Hai Ngoc Tran (5 - Vålerenga) - Dag Riisnæs (8 - Vålerenga), Bjørn Viljugrein (9 - Vålerenga), Bjørn Arild Levernes (6 - Vålerenga), Jonas Jonsson (7 - Bryne) - Mons Ivar Mjelde (12 - Brann), Espen Musæus (8 - Vålerenga).

  • Klarer du å matche Øystein Brenna? Lag ditt eget drømmelag og bli Norges beste manager! Du kan vinne en fotballtur til England for to.