Vant på hjemmebane

Michael Schumacher tok sin ellevte VM-runde.

Søndag var han fullstendig utilnærmelig på hjemmebane i Tyskland. For tredje gang vant han Tysklands Grand Prix foran et ellevilt hjemmepublikum.

Årets seier var den ellevte i rekken. Dermed tangerte han sin egen rekord fra 2002. Også da vant han 11 seirer i løpet av sesongen, forskjellen er at han brukte 18 løp på det samme det året.

Denne sesongen har han klart det på 12 starter - og fortsatt er det seks VM-runder igjen før formel 1-sesongen er over.

Schumacher startet i beste startspor og ga aldri fra seg ledelsen. Heldigvis skjedde det mye bak Schumacher som gjorde at løpet ikke ble kjedelig.

- For en helg!

Finnen Kimi Räikkönen fikk trøbbel med bilen og måtte bryte etter 13 runder. Da lå han på 2. plass og presset Schumacher. Men for fjerde gang måtte finnen bryte en VM-runde i Tyskland.

Briten Jenson Button knivet en hard kamp med spanieren Fernando Alonso og trakk det lengste strået. Button endte på 2. plass med Alonso på plassen bak.

- For en helg! Pole position. Seieren. Men det var et tøft løp. Räikkönen presset meg hardt i begynnelsen, han var rett bak meg, sa Schumacher.

Seiersmaskin

Hver eneste gang Schumacher vinner sier han at det var tøft. Sannheten er mer nådeløs. Formel 1-sjefene har gjort hva de har kunnet for å gjøre det så jevnt så mulig, men uansett hva de har gjort har det ikke affisert Michael Schumacher.

Han virker å bli bare mer og mer suveren. Hvis ingen snart begynner å presse ham, er det fare for at formel 1-sporten blir fullstendig uinteressant. Ferrari har skapt en seiersmaskin av dimensjoner i Schumacher.

Men Schumacher fortsatte å si at det var tøft.

- Det var ikke lett. Det var ikke godt å si hvilke strategier de andre la opp til.

- Mitt beste løp i karrieren

McLaren har hatt en forferdelig sesong. Kimi Räikkönen var skamfull etter at han måtte bryte igjen.

- Jeg er OK. Jeg vet ikke hva som skjedde. Det er en skam. Jeg satt i en posisjon der jeg kunne vinne da jeg måtte bryte, sa finnen.

Jenson Button har kjørt inn 106 poeng i karrieren så langt. Så mange poeng er det ingen som noensinne har kjørt inn uten å ha tatt en eneste seier. Søndag la ikke den statistikken noen demper på humøret til engelskmannen.

- Jeg er kjempefornøyd med 2. plassen. Det var mitt beste løp i karrieren, men samtidig er jeg litt skuffet. Det kunne blitt en annen historie om jeg hadde fått starte i tredje beste startspor, sa han.

Button kvalifiserte seg nemlig inn til 3. plass, men ble flyttet ned ti plasser fordi han byttet motor under fredagens treningskjøring.

Må vrake ny bil

Ferrari har måttet vrake sin nye formel 1-bil og må kanskje starte neste sesong med samme bil som i år. Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) vedtok nye regler før Grand Prix i Frankrike og vil sannsynligvis bli godkjent av alle lagene, slik at de vil gjelde fra sesongstart i mars.

For Ferrari passet det imidlertid dårlig. De hadde allerede begynt å forberede en ny bil. Ifølge teknisk direktør Ross Brawn har de nå begynt arbeidet med en ny bil som vil bli godkjent med de nye reglene.

- Vi hadde allerede påbegynt bilen for neste år og gjort en del jobb. Nå er det meste vraket.

Den italienske fabrikanten måtte stoppe designen av girboksen og avvente med noe av chassisarbeidet. Også utviklingen av motoren ble stoppet og Ferrari vil nå beholde samme motor fordi den må vare to løp.

- Regelendringene hadde ganske stor innvirkning og mange lag vil bruke gamle biler i de første løpene, sa Brawn.

(NTB)

<B>VANT SITUASJON: Michael Schumacher lar seg fortsatt begeistre av å vinne. Her feirer han etter dagens runde i Hockenheim.