Vant på knock-out etter 25 sekunder

25 sekunder brukte Pål Arne Fagernes på å tjene 50 000 kroner i går kveld.

Proffdebuten til Idretts-Norges mest negativt omtalte sportsmann varte altså i bare 25 sekunder. Den inneholdt ett brytetak etter sju sekunder, som nesten sendte slovakiske Peter Simko ned i drinkene på første rad, og to massive svingslag. Det første, en høyre, kom fra tåspissene og blåste med god klaring over håret på den livredde slovaken.

Det andre - med begge beina godt plantet i kanvasen - sendte Simko på ryggen.

- Da jeg så han ramlet, visste jeg det var over, sier Pål Arne Fagernes til Dagbladet. - Det eneste som overrasket meg var at han reiste seg.

Yrkeskarriere: 25 sek.

Men Peter Simko sto aldri støtt etter rambukken han fikk midt i trynet. Og derfor kom også håndkledet dalende fra ringhjørnet - det fornuftige beviset på at én knock var nok. Og så kan vi diskutere til vi får skjegg hva det egentlig var vi hadde sett.

En voldsom debut eller enda en nedslaging av et av denne bransjens slaktoffer?

For ja da, bokseparodien Peter Simko tapte sin 21. av 22 proffkamper i går kveld. Før han begynte å tjene slanter på sin egen elendighet, hadde han over ett hundre amatørkamper i hanskene. Og sjøl om det helt åpenbart ikke virker eller betyr noe som helst der han holder på nå, så har han vært i ringen i en mannsalder.

Pål Arne Fagernes fikk sine første 25 sekunder i går kveld.

- Jeg var veldig nervøs på dagen, sier Pål Arne Fagernes til Dagbladet. - Først da vi begynte å varme opp på putene en halvtime før matchen begynte det å slippe. For da merket jeg at formen var bra, at slagene satt og at jeg kunne klare det.

- Da jeg kom opp i ringen, var jeg rolig og ett hundre prosent fokusert på å slå ham ut så fort som mulig.

- Jeg visste ikke at det var mulig å tjene penger så fort, sier han til Dagbladet.

Har alt - trenger øving

Vinner-mentalitet - den iboende viljen, det store hjertet, motet og det som så upresist heter baller - Pål Arne Fagernes har alt sammen. Du ser at han har en nærmest desperat sult etter å vinne mot alle odds. I boksing kaller man det «vakker galskap» - evnen som får deg til å krysse alle grenser.

Det spiller ingen rolle hvordan det ser ut.

Stygt eller pugilistisk vakkert - hensikten er at det virker.

Og på toppen av det kommer slagkraften - det mest dynamiske elementet en bokser kan ha. Knock-kraft er ofte noe du er født med. Famøse Don King, han med håret som du vet, ville sikkert sagt at det er en gave fra Gud - noe som ikke kan tillæres. Det eneste som er helt sikkert, at du enten har det eller ikke

Og Pål Arne Fagernes, sjøl om han mangler veldig mye annet som bokser, har det. Biffen som sendte Peter Simko på ryggen kom som et spydkast på godt over 80 meter. Han hadde med seg farten og hofta - leverte alt den rette veien - og de færreste står for sånt.

Det var ikke bare Peter Simko som hadde ramlet i går kveld.

- Men likevel kan det bli bedre, sier han. - Jeg har fortsatt mye å lære når det gjelder timing. Men ja, jeg traff godt.

Og:

- Jeg vet jeg kan treffe enda bedre.

Over til spyd

Det var et snev av Mike Tyson over Pål Arne Fagernes der han ruslet rundt før gonggongen slo sitt første og eneste slag i Benidorm Palace. Like rastløs, tilsynelatende like ensom og helt sikkert like misforstått. For det var mange der ut som håpet nasjonens beste spydkaster skulle gå på en karamell her i Benidorm.

Det ville jo passet inn med alt det andre han har på merittlista.

- Det var vel en beskjed til noen folk, men det spiller ingen rolle, sier Pål Arne Fagernes.

<B>VANT: Pål Andre Fagernes vant etter 25 sekunder i bokseringen i kveld.