Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant på knock-out

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Lennox Lewis slo knock-out på Hashim Rahman, og fikk sin revansj allerede etter 4. runde med en såkalt «roundhouse right». Nå vil Lewis møte Tyson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lewis har slått hardt fra seg de siste 15 årene i tungvektsringen, og mange satset på at møtet med Rahman ville bli punktum for hans karriere. De tok feil.

For det var ikke tvil hvem som var mest tent av de to, og klar for å slå hardest fra seg i denne kampen, som startet ved sekstiden søndag morgen norsk tid: Lewis var klar for å levere varene og overbevise at han fortsatt er å regne med.

- «Has Been» Rahman

- Jeg har drømt lenge om å fornadre navnet til denne karen til «Has Been» Rahman, sa Lennox Lewis, etter kampen, og fortsatte:

- Nå er jeg tilbake der jeg hører hjemme. Fordi jeg gjør det jeg kan, nemlig å bokse. Jeg er ikke for gammel til å henge med. Du kan regne med meg framover, sa Lewis, og virket forståelig nok rimelig klar for å gjøre Las Vegas etter kampen. Han gjorde det mer enn klart at han nå er moden for å møte Tyson.

- Jeg har ventet på ham siden Hollyfield-kampen. Nå kommer kampen. Jeg vet det, sa Lewis med overbevisende selvsikkerhet.

Det forsmedelige tapet i Sør-Afrika mot Rahman i april, forklarte han slik tidlig i morges:

- Jeg tok han ikke seriøst. Denne gang var jeg fokusert, mens han var nervøs. Han kunne jo ikke svare, og når jeg er tent kan jeg skifte stil raskt. Derfor vant jeg.

Revansj

Lennox Lewis var definitivt den mest offensive fra første runde. Hasim Rahman - for anledningen i shorts i det amerikanske flaggets farger - ble gang på gang fintet ut av Lewis' teknikk, selv om han var på høyde ut første runde. De to fulgte opp med tette kamp andre og runde, men de forsøkene Rahman hadde, greide Lewis å lure seg unna.

De to hadde inn like mange slag ut tredje runde.

Begge gikk offensivt ut i fjerde, men da det sto igjen knapt ett og et halvt minutt dro Lewis en fin venstre, fulgt opp av en kraftig høyre. En god «roundhouse right», en real knock out. Rahman gikk rett i bakken. Han forsøkte å komme seg opp igjen mens blodet rant fra kjeften, men han gikk rett i bakken igjen. Lewis vant, og beviste at han fortsatt er med i ringen.

HARDTSLÅENDE: Lennox Lewis (t.v.) sendte Hashim Rahman i bakken i natt.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart