Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant semifinale - men etter kampen var Buffon rasende

Italias lagkaptein irritert over sjansesløsingen.

IKKE FORNØYD: Italia og målmann og kaptein Gianluigi Buffon slo Tyskland, men var ikke fornøyd med lagkameratenes innsats i semifinalen. Foto: EPA/OLIVER WEIKEN/NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Italia og målmann og kaptein Gianluigi Buffon slo Tyskland, men var ikke fornøyd med lagkameratenes innsats i semifinalen. Foto: EPA/OLIVER WEIKEN/NTB scanpix Vis mer

Gianluigi Buffon var rasende da han gikk av banen etter EM-semifinalen, selv om Italia tok seg til EM-finale med 2-1-seier over Tyskland.

34-åringen leverte flere avgjørende redninger, men han syntes det var unødvendig med spennende sluttminutter etter at Italia hadde misbrukt flere kjempesjanser til å punktere kampen mot et tysk lag som blottet seg bakover da italienerne ledet med to mål.

- Jeg var irritert ved sluttsignalet. Jeg feirer ikke 2.-plasser, og jeg var sint fordi vi kunne ha unngått de vanskelige siste fem minuttene, sa han.

- Feil holdning - Når man kan score sju mål mot Tyskland så må man score sju, for om de utligner til 2-2 så vinner de i ekstraomgangene. Vi må bli mer modne. Selv om fotball er en lek, så gjelder ikke det når det handler om en EM-finale.

Han mener at noen av de unge i troppen ikke viste rett holdning.

- Det er ting som må forbedres. Flere av de unge må lære det, ellers blir den eldre garde som jeg selv sinte. Vi spilte en stor kamp og kunne vunnet klarere, sa Buffon.

Landslagssjef Cesare Prandelli ga ham rett.

- Gigi er VM-vinner, og når man har tre eller fire sjanser til å punktere en kamp så må det gjøres, sa han.

Claudio Marchisio og Antonio Di Natale hadde et par store sjanser hver som de ikke utnyttet. Et litt billig straffespark på overtid ga Tyskland håp, og i sluttminuttene kastet laget alle mann i angrep.

Da kampen ble blåst av etter fire overtidsminutter, var Buffon i ferd med å gripe et langt framspill i duell med Tysklands keeper Manuel Neuer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media