FORNØYD: Kinas Lei Sheng vant gullet, men Egypts Alaaeldin Abouelkassems var strålende fornøyd med sølv. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
FORNØYD: Kinas Lei Sheng vant gullet, men Egypts Alaaeldin Abouelkassems var strålende fornøyd med sølv. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLIVis mer

Vant sølv for sin døde far

- Denne OL-medaljen var hans drøm også, sier egyptisk fektehelt.

Alaaeldin Abouelkassems overraskende sølvmedalje ble feiret med en spontan fest i den egyptiske OL-troppen natt til onsdag.

Selv om Abouelkassem ble slått av kineseren Lei Sheng i florettfinalen, fant troppen grunn til å feire. Han ble den første afrikaneren med OL-medalje i fekting.

- Denne medaljen vil hjelpe oss å komme over de vanskelige åpningsdagene vi har hatt, sa delegasjonslederen for Egypts OL-tropp, Ahmed al-Fouly.

Den egyptiske troppen har hatt problemer innledningsvis i lekene etter at det ble kjent at utøverne stilte i ureglementerte drakter.

- Vi håper dette kan gi litt glede til laget og hele landet, la al-Fouly til.

Abouelkassem tapte 13-15 for Lei i finalen, men var på ingen måte skuffet over resultatet.

- Jeg har fortsatt ikke skjønne hva jeg har gjort. Det trenger jeg litt tid til. Jeg er utrolig stolt. Særlig siden jeg mistet faren min tidligere i år. Denne OL-medaljen var hans drøm også, sa fekteren.

(NTB)