Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant suverent. Men nå ber F1-stjerna om unnskyldning

Blir beskyldt for mangel på respekt for avdød.

BER OM UNNSKYLDNING. F1-stjerna Lewis Hamilton ber om unnskyldning for oppførselen i forkant av Italia Grand Prix. Foto: PA Photos/ NTB Scanpix.
BER OM UNNSKYLDNING. F1-stjerna Lewis Hamilton ber om unnskyldning for oppførselen i forkant av Italia Grand Prix. Foto: PA Photos/ NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lewis Hamilton ber om unnskyldning.

Søndag vant han Italia Grand Prix i suveren stil.

Men i etterkant blir han også husket for en arrogant oppførsel under en seremoni i forkant av løpet.

Han hevder han ikke visste at det var et stille minutt før GP-løpet på Monza-banen.

Samtlige 20 deltakere stilte seg opp på linje.

Hamilton var den eneste av deltakerne som ikke tok av seg capsen under seremonien for den avdøde Indycar-sjåføren Justin Wilson i forkant av Italia Grand Prix.

Tragedien skjedde i et indycar-løp i Pennsylvania 24. august. Wilson ble truffet i hodet av deler fra en annen bil, som hadde crasjet like foran ham. Han ble ført til sykehus med store hodeskader.

Wilson våket ikke fra koma. Legene maktet ikke å redde livet hans.

Hamilton har fått kritikk på sosiale medier, skriver Aftonbladet.

«Jeg ber om unnskyldning. Jeg fikk ikke med meg at det var en seremoni. Jeg var altfor fokusert før løpet og lyttet på musikk. Jeg trodde vi sto der for å bli avbildet», forklarer Hamilton på sin Twitterkonto.

Og han skriver videre:

«Jeg har den største respekt for Justin og hans familie.»

Lewis Hamillton vant løpet suverent med hele 25 sekunder avstand ned til motstanderen Sebastian Vettel.

I etterkant stilles det også spørsmål rundt en kontroversiell hendelse i selve løpet. Om at teamet lot ham kjøre sin Mercedes med for lavt lufttrykk i bakhjulene. Han skal også ha fått beskjed om å vinne med mest mulig margin, i tilfelle bilen ble ilagt tildsstraff.

Tidligere F1-champion stiller spørsmålet om hvorfor ikke Hamilton ble stoppet i skysports.com.

MED CAPSEN PÅ. Her står Lewis Hamilton som nummer to fra venstre med capsen på under seremonien for avdøde Justin Wilson. Foto: Dunbar/Lat/REX Shutterstock/NTB scanpix.Mandatory Credit: Photo by Dunbar/LAT/REX Shutterstock.
MED CAPSEN PÅ. Her står Lewis Hamilton som nummer to fra venstre med capsen på under seremonien for avdøde Justin Wilson. Foto: Dunbar/Lat/REX Shutterstock/NTB scanpix.Mandatory Credit: Photo by Dunbar/LAT/REX Shutterstock. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!