HOLDT STAND: Chris Froome leverte en tempoprestasjon av godt, gammelt merke - men maktet heldigvis ikke å drepe spenningen i Vuelta-sammendraget når det gjenstår fem etapper. FOTO: AFP PHOTO / JAIME REINA
HOLDT STAND: Chris Froome leverte en tempoprestasjon av godt, gammelt merke - men maktet heldigvis ikke å drepe spenningen i Vuelta-sammendraget når det gjenstår fem etapper. FOTO: AFP PHOTO / JAIME REINAVis mer

Favoritten Froome innfridde:

Vant tempoen - men maktet ikke drepe spenningen i vueltaen

Vincenzo Nibali sto overraskende godt imot.

(procycling.no): Wilco Kelderman og Tobias Ludvigsson var tempospesialistene som sto best imot sammenlagtkanonene over 40,2 kilometer i Logroño, tirsdag kveld.

Ludvigsson satte standarden fra startnummer 106 av 169 startende. Han bestetid sto seg helt til Alberto Contador dunket inn åtte sekunder foran.

Deretter var det Keldermans tur til å vise seg fram. Med kun Ilnur Zakarin, Vincenzo Nibali og Chris Froome bak seg i løypa, slo nederlenderen Contadors tid med hele 30 sekunder.

Zakarin holdt farta til Contador

Zakarin kom inn til samme tid som spanjolen, mens Vincenzo Nibali endte opp på tredjeplass kun to sekunder foran Contador og Zakarin.

Best var forhåndsfavoritt Froome på tiden 47 blank. Briten tok nye 57 sekunder på Nibali, mens marginen ned til Kelderman var på 29.

Froome leder dermed La Vuelta med 1:58 på Nibali når fem etapper gjenstår.

- Det er ikke kjørt. Med de etappene som står igjen, er det altfor tidlig å si noe om de fem beste i sammendraget, konkluderte Arvesen som omtalte Froomes prestasjon som en kontrollert tempo.

PS: Fabio Aru lå på 7.-plass i sammendraget før etappestart. Han tapte hele 3:01 til Froome over 40,2 tempokilometer.

16. etappe av vueltaen:

1. Chris Froome (Team Sky) 47:00
2. Wilco Kelderman (Team Sunweb) +29
3. Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) +57
4. Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) +59
5. Alberto Contador (Trek-Segafredo) samme tid