Vant thriller

Harald Østberg Amundsen slo Sjur Røthe etter thriller på 15 kilometer fristil.

VANT SEKUNDSTRID: Harald Østberg Amundsen vant med 2,4 sekunder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VANT SEKUNDSTRID: Harald Østberg Amundsen vant med 2,4 sekunder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Hans Christer Holund slo knockout på konkurrentene og vant 15 kilometer klassisk på lørdag.

Det var ventet at han ville melde seg på i kampen om seieren søndag også, men han fikk det tøft på den siste delen og ble nummer seks.

I stedet var det Harald Østberg Amundsen og Sjur Røthe som leverte et pangløp - og det ble en thrilleravslutning mellom duellantene.

Røthe måtte bryte lørdag, og håpet han ville heve seg. Det gjorde han til de grader. Han måtte likevel gi tapt med knapp margin til Amundsen (2,4 sekunder).

Emil Iversen ble nummer tre.

Vil til Finland

Nå kan det bli tur til verdenscupen i Finland på mannen som tok VM-bronse på 15 kilometer fri i mars.

- Vi får se hvordan det blir med Finland. Jeg har i hvert fall gått to gode renn nå, så får vi se hva uttaket blir, sier Amundsen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Vi får bare se hva dette holder til. Før sesongen var ikke Ruka så realistisk, men det er det nå. Jeg kunne senke skuldrene etter klassiskrennet i går, for da skjønte jeg at jeg var i form.

TILBAKE: Kristine Stavås skistad tok en hel nasjon med storm i 2019. Siden den gang har det gått tyngre, men nå tror hun formen er på vei tilbake. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Usikker Røthe

En annen som pustet lettet ut søndag var Sjur Røthe. Han måtte bryte lørdagens renn, men slo tilbake med en andreplass søndag.

33-åringen fra Voss var lettet, men han tror likevel ikke at det blir tur til Finland, selv om han selv vil.

- Det var på lørdag (klassisk) jeg måtte prestere. Det var ryggen som spilte meg et puss på lørdag, og så får jeg bedre kontroll over det i dag. Det betyr mye for selvtilliten inn mot det som kommer seinere i sesongen. Det var godt å få dette løpet.

Dagens tredjemann, Emil Iversen, var også fornøyd med et av karrriens beste skøyteløp.

Meråkbyggen, som tidligere har gjort det klart at han aldri skal vinne på Beitostølen, slo komisk fast at han nesten ble bekymret da han var ett sekund bak Østberg Amundsen etter ti kilometer:

- I verste fall måtte jeg ha bremset før mål. Jeg skal aldri vinne her, sier han og ler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer