Vant til ingen nytte

I 90 minutter beviste Spania at de hører hjemme i VM-sluttspillet. Bulgaria ble tidvis rundspilt, men til ingen nytte. Gruppe-toer Paraguay kjørte begge lagene rett ut av mesterskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Spania startet andre omgang på samme måte som de gjennomførte den første: overlegent.

Etter å ha rundspilt bulgarerne til 2-0 i første omgang gikk det 7 minutter i den andre før Alfonso sender en glimrende gjennombruddspasning til Morientes som setter ballen kontrollert i mål.

Men Spania kunne ikke glede seg over 3-måls ledelsen lenge. Noen minutter etter klarer bulgarske Kostadinov å snu foran det spanske målet, og satte ballen i nettet.

Likevel, begge lagene kjempet en håpløs kamp, for i «nabokampen» mellom Nigeria og Paraguay tok sistnevnte ledelsen, og sendte Spania (og teoretisk sett Bulgaria) rett ut av VM. Målet ga en rask gjenoppliving av det bulgarske laget. I løpet av fire-fem minutter hadde Bulgaria mange nok målsjanser til å ta ledelsen.

Spania virket resignerte og motløse, forsvaret så ut til å ha tatt siesta. Men Spanias målklippe Zubizaretta reddet laget.

Så skjerpet Spania seg. Det siste kvarteret hadde laget flere sjanser, og 35 minutter ut i andre omgang beviste laget hvor overlegent det var. Morientes driblet målvakta, og spaserte ballen mesterlig i mål. 6-1 i et VM-sluttspill skyldes ikke bare en svak motstander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer