Vant til ingen nytte

I 90 minutter beviste Spania at de hører hjemme i VM-sluttspillet. Bulgaria ble tidvis rundspilt, men til ingen nytte. Gruppe-toer Paraguay kjørte begge lagene rett ut av mesterskapet.

Spania startet andre omgang på samme måte som de gjennomførte den første: overlegent.

Etter å ha rundspilt bulgarerne til 2-0 i første omgang gikk det 7 minutter i den andre før Alfonso sender en glimrende gjennombruddspasning til Morientes som setter ballen kontrollert i mål.

Men Spania kunne ikke glede seg over 3-måls ledelsen lenge. Noen minutter etter klarer bulgarske Kostadinov å snu foran det spanske målet, og satte ballen i nettet.

Likevel, begge lagene kjempet en håpløs kamp, for i «nabokampen» mellom Nigeria og Paraguay tok sistnevnte ledelsen, og sendte Spania (og teoretisk sett Bulgaria) rett ut av VM. Målet ga en rask gjenoppliving av det bulgarske laget. I løpet av fire-fem minutter hadde Bulgaria mange nok målsjanser til å ta ledelsen.

Spania virket resignerte og motløse, forsvaret så ut til å ha tatt siesta. Men Spanias målklippe Zubizaretta reddet laget.

Så skjerpet Spania seg. Det siste kvarteret hadde laget flere sjanser, og 35 minutter ut i andre omgang beviste laget hvor overlegent det var. Morientes driblet målvakta, og spaserte ballen mesterlig i mål. 6-1 i et VM-sluttspill skyldes ikke bare en svak motstander.

Men 5 minutter før ordimær tid detroniserte Paraguay alle Spanias VM-drømmer. Men Paraguays 3-1 ledelse over Nigeria hindret ikke Spanias nummer 19 i å sette ballen gledesløst i mål to ganger før dommeren blåste av kampen. Til ingen nytte.

Nigeria går videre i gruppe D med 6 poeng, Paraguay også videre med 5. Spania og Bulgaria er ute av videre VM-spill med henholdsvis 4 og 1 poeng.