Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant til tross for straffemisser

Lillestrøm sikret seg tre nye poeng med 1-0-seier over Moss, og holder følge med serieleder Molde. Vertene vaklet imidlertid, og misbrukte to av tre tildelte straffespark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede etter 34 sekunder blåste dommer Tom Henning Øvrebø for den første straffen etter at Heidar Helguson ble felt. LSKs svenske midtbanespiller Magnus Kihlberg skjøt imidlertid flere meter over mål.

Begge lagene kjempet jevngodt i mesteparten av kampen, og produserte gode sjanser.

Sju minutter før pause ble Lillestrøm tilkjent ny straffe. Gard Kristiansen felte Helguson, og denne gangen fikk Runar Kristinsson forsøke seg. Han skjøt hardt til høyre for Moss-keeper Rino Hansen, som ikke hadde noen sjanse til å avverge.

Brassespark

Moss kjempet hardt mot slutten av omgangen og hadde en strålende sjanse rett før pause. LSK-forsvarer Torgeir Bjarmann sto med ryggen til da skuddet kom, og reddet på streken med et brassespark.

Sju minutter etter sidebytte var det nok en gang duket for straffespenning. Gard Kristiansen felte Arild Sundgot, og Kristinsson fikk sjansen på nytt.

Islendingen skjøt til venstre, men ble overlistet av keeper Hansen som kastet seg riktig og reddet.

Straffer

- Det er tøft å dømme tre straffer, jeg har ikke opplevd å få så mange straffer tidligere, sa LSK-trener Arne Erlandsen, som mente at straffene var klare.

Like enig var ikke Mosse-kollega Knut Torbjørn Eggen. - Jeg synes ikke noen av straffene var soleklare, men jeg vil ikke bruke energi på å diskutere dem. Vi hadde nok sjanser til å vinne, sa han.

Runar Kristinsson ble kåret til banens beste spiller, og viste speiderne fra Aberdeen at han er i meget god form. For Moss var keeper Rino Hansen den beste.

(NTB)