EDENDELIG SATT DEN: Tony Martin kunne juble for etappeseier og gul ledertrøye etter den fjerde etappen av Tour de France. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB Scanpix
EDENDELIG SATT DEN: Tony Martin kunne juble for etappeseier og gul ledertrøye etter den fjerde etappen av Tour de France. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Vant Tour de France-etappe på lånt sykkel

Punktering kunne ødelagt alt.

CAMBRAI/OSLO (procycling.no): Med et veltimet angrep stakk Tony Martin av gårde med jackpot på den fjerde etappen av Tour de France.

Tre sekunder før landsmann John Degenkolb krysset målstreken, jublet tempokanonen for sitt kinderegg.

Tre kilometer alene, med et jaktende felt bak, resulterte etappeseier og gul trøye.

Endelig satt det for Tony Martin. Det var på tide.

På tempoen den første dagen var han fem sekunder bak Rohan Dennis.

Dagen etter så det ut til at han skulle ta den gule ledertrøyen, men da Mark Cavendish ble spurtslått av Fabian Cancellara, snek sveitseren seg sekundet foran.

Mandag skulle historien gjenta seg. Chris Froome overtok ledertrøyen, sekundet foran Martin. Hadde tyskeren syklet seks hundredeler raskere opp Mur de Huy, hadde han sittet i gul trøye på den fjerde etappen.

Istedenfor måtte han altså angripe. Det gjorde han til 20 i stil.

- Jeg er superglad nå, og må takke laget for å ha støttet meg hele uken, sier Martin i seiersintervjuet.

Les også: Edvald: - Spurten ble for lang

Det så imidlertid ikke ut til å gå Martins vei heller på tirsdagens etappe.

Etter det neste siste brosteinsstrekket, rundt 20 kilometer fra mål, punkterte nemlig Etixx-Quick-Step-rytteren.

Oppfordrende lagkamerat gjorde imidlertid at tyskeren kom seg opp igjen. Han fikk Matteo Trentins sykkel, mens Julien Vermote dro han tilbake i front.

- Etter at jeg punkterte og byttet til en sykkel som ikke passet meg, tenkte jeg bare på å fullføre etappen og se fremover mot de neste etappene.

Så åpnet muligheten seg.

- Med fem kilometer igjen var alt samlet og alle begynte å se på hverandre. Det var ingen som ønsket å dra, så da bestemte jeg meg for å ta sjansen og gå for det, og på en eller annen måte fant jeg noen krefter og klarte det.

Bak prøvde Giant-Alpecin å jakte, men det var fånyttes.

Ingen kunne gjøre noe med tempostjernen.

- Jeg vet ikke hva som skjedde bak, men jeg var skikkelig nervøs og bare tråkket. Jeg vet ikke hvor mange watt jeg tråkket, men det var nok mer enn jeg noen gang har gjort.

Etter målstreken ble han omfavnet av flere ryttere, deriblant Mark Cavendish, mannen mange ga skylden til etter at Martin ikke fikk den gule trøyen etter etappe 2.

Etter den fjerde kunne han imidlertid tre på seg den gule ledertrøyen for første gang i karrieren. Da var det ikke rart at han felte en tåre eller to.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!