Johannes Høsflot Klæbo

Vant Tour de Ski

Johannes Høsflot Klæbos (25) forsprang på to minutter var nok til sammenlagtseieren - Sjur Røthe (33) vant opp «monsterbakken».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Johannes Hosfløt Klæbo hadde få problemer med å holde på ledelsen i sammendraget opp monsterbakken i Val de Fiemme.

Klæbo endte som nummer fem opp bakken og kunne dermed inkassere sammenlagtseieren på komfertabelt vis.

Hans argeste konkurrent Alexandr Bolsjunov endte på 7. plass opp bakken og Klæbo vant med over to minutter i sammendraget.'

- Jeg er mektig, mektig imponert over Johannes Høsflot Klæbo. Han gikk en enorm 15-kilometer klassisk i går og viser også i dag med den femte beste tiden opp bakken her at han har blitt god på absolutt alt mulig. Klæbo er fantastisk i det han gjør, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Hovedpersonen selv var stolt etter Tour de Ski-seieren:

- Det var fint å gå. Eller ... Det var tungt, men jeg kom inn i en jevn flyt. Jeg var sliten på slutten der, men jeg er godt fornøyd. Kroppen kjennes grei ut. Det skal bli godt å komme hjem i 4-5 dager. Jeg skal utnytte de dagene godt etter en måned på reise, sier Klæbo til Viaplay.

En strålende prestasjon av Sjur Røthe gjorde at han sikret etappeseieren og gjorde dermed den norske drømmedagen komplett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer