Johannes Høsflot Klæbo

Vant Tour de Ski

Johannes Høsflot Klæbos (25) forsprang på to minutter var nok til sammenlagtseieren - Sjur Røthe (33) vant opp «monsterbakken».

Publisert
Sist oppdatert

Johannes Hosfløt Klæbo hadde få problemer med å holde på ledelsen i sammendraget opp monsterbakken i Val de Fiemme.

Klæbo endte som nummer fem opp bakken og kunne dermed inkassere sammenlagtseieren på komfertabelt vis.

Hans argeste konkurrent Alexandr Bolsjunov endte på 7. plass opp bakken og Klæbo vant med over to minutter i sammendraget.'

- Jeg er mektig, mektig imponert over Johannes Høsflot Klæbo. Han gikk en enorm 15-kilometer klassisk i går og viser også i dag med den femte beste tiden opp bakken her at han har blitt god på absolutt alt mulig. Klæbo er fantastisk i det han gjør, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Hovedpersonen selv var stolt etter Tour de Ski-seieren:

- Det var fint å gå. Eller ... Det var tungt, men jeg kom inn i en jevn flyt. Jeg var sliten på slutten der, men jeg er godt fornøyd. Kroppen kjennes grei ut. Det skal bli godt å komme hjem i 4-5 dager. Jeg skal utnytte de dagene godt etter en måned på reise, sier Klæbo til Viaplay.

SAMMENLAGTSEIER: Johannes Høsflot Klæbo tok sin andre sammenlagtseier i Tour de Ski. Foto: NTB
SAMMENLAGTSEIER: Johannes Høsflot Klæbo tok sin andre sammenlagtseier i Tour de Ski. Foto: NTB Vis mer

En strålende prestasjon av Sjur Røthe gjorde at han sikret etappeseieren og gjorde dermed den norske drømmedagen komplett.

- Det smakte veldig godt. Jeg følte meg bra, og var ekstremt heldig som slapp uhell. Da trodde jeg hadde brukt opp flaksen min, men det gikk bra, forteller Røthe til Viaplay etter seieren.

Røthe var nemlig veldig nære ved å gå i bakken da italienske Fransesco De Fabiani gikk i bakken og dro med seg russiske Ivan Jakimusjkin tidlig i løpet.

- Jeg var vel to mann bak ham, og jeg måtte trekke til meg skien for å unngå å gå i bakken. Litt flaks må man ha, sa Røthe, som til slutt slo Spitsov med 2,4 sekunder. Resten av feltet var hektet av.

Se hendelsen i videovinduet under:

Røthe gikk tidlig i alpinbakken og sprakk opp hovedfeltet. Kun russiske Denis Spitsov holdt følge med nordmannen. Dermed ble det en liknende duell som vi så hos jentene tidligere i dag.

Klæbo imponerte bak duoen i front og dro etterhvert i fra Alexandr Bolsjunov opp monsterbakken.

I front rykket Røthe etterhvert ifra Denis Spitsov og sikret etappeseieren.

I Tour de Ski gir sammenlagtseieren også en verdenscupseier. Dermed passerer Johannes Høsflot Klæbo legenden Bjørn Dæhlie i antall verdenscupseiere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer