Vant v-cupen

Kari Traa ble bare nummer fem i verdenscupfinalen i kulekjøring i går, og var forbanna på sin egen kjøring. Men sammenlagtseieren i verdenscupen sikret hun seg.

- Det var først og fremst en miss i andrehoppet mitt som gjorde at jeg ikke kunne kjempe helt i teten. Det gjorde at jeg var forbanna de første 10 minuttene etter konkurransen, men nå er det gått over. Jeg får glede meg over verdenscuptittelen i single, sier Kari Traa til NTB.

Hun har tidligere blitt verdenscupvinner i parallellkjøring, men dette er første gang Kari tar single-tittelen.

- Bittert

- Det som er litt bittert er at finalerennet her i Finland er det dårligste rennet jeg har kjørt i verdenscupen i år. Det gjorde også at jeg ikke klarte å vinne totaltittelen og bli den beste fristilkjøreren uansett gren, sier hun.

Før finalen var målet å bli blant de tre beste. Da ville Kari kunne kalle seg verdens beste fristilkjører uansett disiplin. Nå blir det målet for neste sesong.

- Det er jo alltid greit å ha noe nytt å gå inn for, og ved siden av å vinne OL-gullet i Salt Lake City kommer jeg til å ta mål av meg til å gå til topps i verdenscupen totalt.

- Jeg kommer til å satse maksimalt på verdenscupen selv om det er OL-sesong, sier Kari Traa.

Trampoline med ski

Verdenscupvinneren kommer til å starte treningen til neste sesong så raskt som mulig. I månedsskiftet april/mai regner hun med å være i gang for fullt.

- Jeg kommer i første rekke til å trene mye på trampoline med ski på beina. Teknikken og farten har jeg i kroppen.

- Det er i hvert fall to faktorer som har fungert bra i år, men i hoppingen har jeg mer å hente, sier Kari Traa.

  • Amerikanske Hannah Hardaway vant finalerennet i går med 25,54 poeng. Hun var 0,42 poeng foran Kari Traa. Japanske Alko Uemura tok andreplassen i rennet, og i verdenscupen. Totalt skilte det 40 poeng mellom Kari og den japanske utøveren sammenlagt.
<B>VINNER:</B> Etter et dårlig renn i Finland var Kari Traa strålende blid da hun mottok trofeet som bevis for seieren sammenlagt i single-verdenscupen.