Tiril Eckhoff:

Vant verdenscupen sammenlagt: - Er det sant?

Tiril Eckhoff tok sin tolvte verdenscupseier for sesongen og sikret sammenlagtseieren i verdenscupen.

VANT: Tiril Eckhoff tok sammenlagtseieren i verdenscupen i skiskyting for kvinner, etter å ha vunnet jaktstarten i Nove Mesto i dag. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med gårsdagens sprintseier i Nove Mesto tangerte Tiril Eckhoff den norske rekorden til Tora Berger for antall seirer i en og samme sesong.

På dagens jaktstart ble Eckhoff nok en gang historisk da hun gikk forbi rekorden til Berger og tok sin tolvte verdenscupseier for sesongen. Eckhoff sikret også sammenlagtseieren i verdenscupen.

- Hun er den store skiskytteren i 2020-2021-sesongen. Hun vinner verdenscupen i skyskytingen. Den setningen har jeg drømt om å si lenge, og nå er det et faktum, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Bærumsjenta var treffsikker fra standplass, og bommet bare én gang. I sporet var hun som vanlig lynrask.

- Jeg er veldig glad. Jeg visste egentlig ikke at jeg kunne vinne i dag (sammenlagtseieren journ.anm.). I dag så måtte jeg jobbe med meg selv. Det er ikke lett å komme inn som favoritt. Det er mye negative tanker som kommer, men i dag gjorde jeg et skikkelig bra løp, sa Eckhoff etter løpet til SVT.

- Er det sant liksom? Jeg tror ikke på det, sa en overlykkelig Eckhoff.

- Hun leverer så enormt. Det er ingenting som påvirker henne. Hun har en enorm selvtillit, sa NRK-ekspert Ola Lunde etter løpet.

Historisk

Totalt har Eckhoff nå 25 verdenscupseirer.

Rekorden for antall seirer i en sesong er Magdalena Forsbergs 14. Eckhoff kan nå 15 hvis hun gjør storeslem i de tre siste rennene i Sverige.

I fjor ble Eckhoff nummer to i verdenscupen sammenlagt bak italienske Dorothea Wierer. Nå er hun verdenscupvinner etter 23 av 26 renn denne sesongen.

På jaktstarten i Nove Mesto var det aldri noen tvil. Eckhoff startet først etter sprintseieren og måtte gå sitt eget løp. Det gjorde hun med stil. Eckhoff startet 6,1 sekunder før Denise Herrmann, etter to feilfrie liggende skytinger var ledelsen på et halvminutt.

Eckhoff har slitt på stående. Lørdag blaffet hun ned fem blinker på første forsøk. Også på andre forsøk var Eckhoff iskald og skjøt fullt hus.

Det ble dermed en historisk og klar seier, kronet med 20 fulltreffere.

Ida Lien ble nummer 12, mens Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 24 og Karoline Knotten nummer 35.

Hylles

De tidligere skiskytterdronninge Tora Berger og Liv Grete Skjelbreid hyller Tiril Eckhoff.

- Hva skal man si, hun virker jo helt uslåelig for tiden. Fantastiske prestasjoner av henne, og veldig moro å følge med på henne nå, sier Tora Berger til NTB.

Liv Grete Skjelbreid hyller også Bærumsjenta.

- Men at hun er en av de aller største nå, definitivt, sier Skjelbreid til NTB.

- Det er helt fantastisk, jeg synes det er veldig fortjent. Hun har jobbet hardt for dette, og har egentlig vært god nok til dette lenge. Men nå har hun fått alt på plass, sier den tidligere skiskytterdronningen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer