Vant verdenscupen

Kari Traa vant sesongens siste verdenscuprenn i kulekjøring og dermed også verdenscupen totalt.

Sauze d'Oulx: - Dette var kjempegøy. Jeg måtte nøye meg med 2. plass i verdenscupen i kulekjøring, men å vinne den totale cupen er selvsagt et plaster på såret. Dessuten er denne pokalen mye større og finere enn pokalen som kulecupvinneren får, sa Traa etter rennet.

Hun vant verdenscupen totalt for annet år på rad.

Søndag gjennomførte hun to prikkfrie hopp, 360 med kryssede ski på det øverste hoppet og baklengs salto på det siste.

Safet

- Jeg kunne kjørt litt fortere på kulene, men safet litt. Det var nemlig så glatt i sporet. Men jeg kom inn på samme tid som de andre, og dermed holdt det til seier, sa Traa.

Jennifer Heil endte på 5. plass, men vant verdenscupen i kulekjøring. Det er det viktigste trofeet for kulekjørerne, ettersom de fleste fristilutøvere deltar bare i sin spesialøvelse, ikke i andre disipliner.

Traa tok totalseieren fordi hun har stilt opp og plukket poeng i nye disipliner som halfpipe og skicross. Lørdag ble hun nummer tre i halfpipe, dermed var det klart at hun med pallplassering søndag ville bli totalvinner.

Feige

- Jeg synes de andre jentene er litt feige. Mange av dem som kjører kuler kunne gjort det OK i de andre grenene, men mange av dem er redde for skader. Det er også veldig mange konkurranser gjennom sesongen, så de blir vel trøtte av å delta på så mye, sa Kari Traa.

Sesongen hennes er ikke over. Kommende helg er det NM på Tryvann i Oslo.

- Det skal bli gøy, sier Traa som i NM stiller i både halfpipe fredag, kulekjøring lørdag og big air søndag.

(NTB)

VINNER: Kari Traa vant verdenscupen sammenlagt.