Norge - Sverige 3-3

«Vanvett. Kalabalik. Fotbollsförvirring.»

Svenskene ser blandet på oppgjøret mot Norge.

SKUFFET: Joshua King var tydelig skuffet etter at landskampen mellom Norge og Sverige endte 3-3. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Oppgjøret mellom naborivalene i EM-kvalifiseringen tirsdag kveld, ble mildt sagt en berg-og-dal-bane.

Norge ledet på et tidspunkt 2-0, og så ut til å ha seieren halvveis i lomma. Men så slo Sverige tilbake - og ledet 3-2 helt til det bare var et minutt igjen av overtida. Da satte Ola Kamara inn utlikningen som reddet et norsk poeng.

Reaksjonene fra svenskene er store, også fra landslagssjef Janne Andersson. Han mener nemlig at det første målet aldri skulle vært godkjent.

Aftonbladet-kommentator Erik Niva oppsummerer det slik:

«Vanvett. Kalabalik. Fotbollsförvirring.» Fritt oversatt: «Vanvidd. Forvirring. Fotball-forvirring.»

IKKE GODT NOK: Martin Ødegaard mener Norge etter hvert ble for baktunge, og må lære av feilene under kampen mot Sverige. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Superprestasjoner og juniorfeil

Niva kaller det en av de mest kaotiske kampene det svenske landslaget har spilt.

«Superprestasjoner og juniorfeil i en av de mest kaotiske kampene de noensinne har spilt. Skal vi le eller gråte?»

Etter en time trodde han - og trolig mange andre - at løpet var kjørt. Niva betegner det som en kveld der «alt som kunne gå galt, gikk galt» - og han har ingen intensjon om å skylde på dommeren. Han mener Sverige tidvis rett og slett var et hakk for små.

Niva mener man må lytte til sin landsmann Lars Lagerbäck hva angår å avgjøre fotballkamper, nemlig det å prøve. Det å klare å stille om. Det er det han mener ga Norge det ene verdifulle poenget helt på tampen av oppgjøret.

Noa Bachner, som jobber for Aftonbladets rival Expressen, ber svenskene ikke være skuffet etter 3-3 mot Norge.

- Ikke vær skuffet

Han mener at de fleste fotballag ville kollapset én time inn i en kamp som dette. Til tross for alle hindrene Sverige fikk servert, så klarte man å bruke det til noe positivt, mener Bachner.

«At uavgjort føles som to tapte poeng, er egentlig alt man trenger å vite. Men når kruttrøyken har lagt seg og lyspunktene som fikk avslutte denne samlingen, til å være tydelige. Og skuffelsen vil blekne,» tror han.

Men de svenske spillerne var altså skuffet etter uavgjort mot Norge. Robin Quaison sa overfor C More at han syntes Sverige var «overlegne og mye bedre enn Norge».

Joshua King vet hva som gikk galt da Norge lot 2-0 bli til 2-3.

- Vi skal ikke trenge å score fire mål for å vinne. Vi blir for passive når vi leder 2-0. Når vi da slipper inn tre mål, så kan vi ikke gjøre annet enn å reise skuffet herfra. Men målet til Ola (Kamara), den smakte. Så jeg er ikke like skuffet som hvis han ikke hadde scoret, sier King til Dagbladet.