- Vanvittig å høre hva de andre nasjonene sier

Bjørgen og stafettjentene er stolte av Kollen-publikummet.

HYLLER PUBLIKUM: Marit Bjørgen og de norske stafettjentene hadde ingen problemer med å ta et suverent gull for Norge. Da var det vanskeligere å sette ord på hva de syntes om publikum rundt løypa og inne på stadion. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
HYLLER PUBLIKUM: Marit Bjørgen og de norske stafettjentene hadde ingen problemer med å ta et suverent gull for Norge. Da var det vanskeligere å sette ord på hva de syntes om publikum rundt løypa og inne på stadion. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Jentene leverte varene og gikk inn til gull, men nok en gang ble publikumsopplevelsen i Holmenkollen forringet av den beryktede tåka.

Gjennom de fleste partier av kvinnestafetten var det nærmest umulig å se hva som foregikk, og de som holdt til inne på stadion hadde ikke sjanse til å se storskjermen på motsatt side.  

Et slikt massivt tåkehav kan frata de fleste tilskuere motivasjonen. Trøkket rundt løypa i dag var imidlertid så voldsomt at de norske sekundantene måtte formidle beskjedene på lapper, fordi det var umulig for jentene å høre hva som ble sagt.

På pressekonferansen ble gulljentene av Aftenposten bedt om å beskrive følelsen av å bety noe for så mange mennesker.

- Først og fremst var det rørende da vi kom på stadion i dag tidlig, men også på andre dager hvor et par av oss ikke har vært med. Likevel har vi fått akkurat den samme heiinga - selv om vi bare er på trening. Det er fantastisk å ha et sånt publikum i ryggen, sier Kristin Størmer Steira.

- Alle snakker om Kollen Marit Bjørgen har latt det gå inflasjon i ordene «vanvittig» og «utrolig» i dette mesterskapet - og det er kanskje ikke rart med tidenes gullfangst å slå i bordet med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer