Vanvittig avslutning da Broncos vant Super Bowl

Peyton Manning kunne løfte Lombardy-troféet, i det som trolig var hans siste kamp.

Super Bowl 50: (Denver Broncos - Carolina Panthers: 24 - 10)

(Dagbladet): Peyton Manning ble i natt den eldste quarterbacken som noen gang har ledet sitt lag til en Super Bowl-seier. Nå tyder mye på at mesterskapsseieren var NFL-legendens siste kamp.

Klar favoritt Mange amerikanske NFL-eksperter hadde Carolina Panthers som klar favoritt til å stikke av med seieren i Super Bowl 50. Det ville ikke veteranen Peyton Manning (39) eller Denver Broncos ha noe av.

Denver og Manning spurtet nærmest ut av startblokkene, og bevegde seg oppover banen i et vanvittig tempo. Laget klarte likevel ikke å score touchdown, men nøyet seg greit med tre poeng fra et «field goal».

FEIRER: Ryan Harris og Denver Broncos feirer seieren over Carolina Panthers i Super Bowl 50 på Levi's Stadium natt til mandag. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
FEIRER: Ryan Harris og Denver Broncos feirer seieren over Carolina Panthers i Super Bowl 50 på Levi's Stadium natt til mandag. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

• LES OGSÅ: Usikker på reglene? Dette må du vite om amerikansk fotball

Det var ikke vanskelig å se at Manning, som regnes som en av de beste quarterbackene gjennom tidene, har erfaring fra viktige kamper som denne. 

- Jeg er så stolt Ting startet langt tregere for Panthers' quarterback Cam Newton, som bommet grovt på et par viktige pasninger tidlig i kampen. Han fumblet (mistet) også en ball, som førte til at Denver Broncos fikk kampens første touchdown. 

Det var i det hele tatt et lite mirakel at Carolina Panthers gikk til pause bare seks poeng bak Denver, på stillingen 13-7. 

Newton ble lørdag kåret til NFL-sesongens mest verdifulle spiller (MVP), etter å ha ledet laget sitt til 17 seirer på 18 kamper. MVP-tittelen var til liten hjelp mot Denvers suverene forsvarsspiller Von Miller, som sendte Newton i bakken flere ganger i løpet av kampen. 

SISTE KAMP?: Quarterback Peyton Manning (39) kan feire Super Bowl-seieren, i det som kan ha vært NFL-stjernas aller siste kamp. Foto: REUTERS/Michael Fiala/NTB Scanpix
SISTE KAMP?: Quarterback Peyton Manning (39) kan feire Super Bowl-seieren, i det som kan ha vært NFL-stjernas aller siste kamp. Foto: REUTERS/Michael Fiala/NTB Scanpix Vis mer

Totalt ble Newton sendt i bakken med ballen hele sju ganger av det som har vært ligaens beste forsvar denne sesongen. Von Miller var et soleklart førstevalg til å få prisen for kampens MVP.

- Jeg er så stolt av gutta mine. Dette skal vi feire veldig, sa Miller, som i 2011 var 2.-valg i NFL-draftet, ifølge NTB.

Broncos valgte ham rett etter at Panthers valgte Cam Newton som 1.-valg.

«Verdensmestere» Panthers holdt greit følge med Manning og Denver gjennom andre halvdel av kampen. Med ni minutter igjen av finalen var stillingen 16 - 10, og Panthers hadde fortsatt en gyllen mulighet til å hente seg inn. Men som så mange ganger tidligere i kampen kjørte Broncos på med mange folk mot Newton, som mistet ballen. 

Broncos tok dermed over ballen innenfor 10 yards. C.J. Anderson gjør det som er forventet av ham, og krangler inn en touchdown som øker ledelsen til 22-10. Denver gikk for å sikre seieren med en topoenger, som var vellykket. 

Panthers klarte aldri å slå tilbake. Denver Broncos er dermed vinnere av den 50. Super Bowl-finalen, og kan krone seg med tittelen verdensmestere, i en liga som utelukkende består av amerikanske lag. 

Takket Manning Mange eksperter tror kveldens kamp var Peyton Mannings siste. Veteranen klarte bare 141 pasningsyards, mot Newtons 265. Veteranen har selv hintet om at han kan gi seg snart. I et fortrolig øyeblikk som ble fanget av en TV-mikrofon, sa Manning til motstanderens trener at dette nok er «min siste rodeo». 

- Peyton jeg vet ikke om dette var din siste rodeo, men det har vært en helsikes tur. Takk, sa NFL-sjef Roger Goodell i premieseremonien etter kampslutt.  

Manning var åpenbart rørt da han løftet Lombardy-troféet etter kampslutt.

- Jeg skal bruke litt tid på å tenke meg om, sa han til CBS på spørsmål om han nå kommer til å legge opp.

- Min gamle trener Tony Dungy ga meg et godt råd om aldri å ta avgjørelser når du er full av følelser. Først har jeg noen ting å gjøre. Jeg skal kysse kona mi og barna, og i kveld skal jeg drikke masse øl. Så får vi ta det etter hvert, sa han videre.