- Vanvittig deilig

Hat trick-Helle hjalp Sandnes Ulf til tre livsviktige poeng.

Sandnes Ulf-Brann 3-1

(Dagbladet): Etter å ha senket Brann nærmest på egenhånd, var det naturlig nok en svært fornøyd tremålsscorer som møtte pressen etter kampslutt søndag.

- Det var helt ubeskrivelig. Vi har jobbet hardt denne uka, og ville vise hjemmepublikummet at vi er gode nok til å ta tre poeng. Det var helt vanvittig deilig at vi fikk det til, sa Helle til tv2.

Tidlig ledelse Sandnes Ulf slåss med nebb og klør for fornyet kontrakt i Tippeligaen, og hadde press på seg hjemme mot middelhavsfarende Brann søndag kveld.

Allerede etter ti minutter, kunne hjemmelaget puste noe lettet ut, da den første ballen havnet bak Jørgen Mohus i Brann-buret. Marius Helle fikk ei tå på ballen og trillet den via stolpen og inn bak mål.

Vertene var det førende laget gjennom stort sett hele omgangen, men to minutter før pause ble det likevel balanse i regnskapet på Sandnes Stadion.

Etter et godt innlegg fra Birkir Sævarsson, steg Kristoffer Barmen til værs og headet ballen kontrollert inn bak Ulfs sisteskanse Aslak Falch.

Lagene gikk dermed til pause på 1-1.

Lekker chip Andre omgang var kun to minutter gammel da Marius Helle var på farten igjen.

Henrik Furebotn spilte ballen til spissen på løp mot venstre, før den tidligere Bryne og Stabæk-spilleren vendte seg unna Simen Wangberg, og plasserte ballen iskaldt til siden for Mohus.

Og enda mer skulle det bli fra 30-åringen.

Da oppgjøret bikket timen, havnet en lang ball fra Edier Frejd bak Brann-forsvaret. Helle lurte offside-fella og kom til slutt alene Mohus, før han elegant chippet ballen i mål, og kompletterte dermed sitt hattrick.

Flere mål ble det ikke i Sandnes, og hjemmelaget tok dermed tre livsviktige poeng i bunnstriden i Tippeligaen.

Ulf er nå sikret minst kvalikplass, i og med at Tromsø på nest siste plass ligger fire poeng bak. Kvalikplassen innehas i øyeblikket av Sarpsborg 08, to poeng bak de lyseblå.

Marius Helle tror mulighetene for å berge plassen i Tippeligaen er stor.

- Vi viser i dag at vi er et godt Tippeliga-lag. Nå har vi minst kvalik, så vi skal jobbe hardt til uka og satse på poeng på Ullevaal. Vi skal klare dette her, sa 30-åringen til tv2.