Gøran Johannessen med super-innspill:

Vanvittig detalj fikk Berge til å flire midt i EM-dramaet

Tente norsk håp med håndballfrekkis.

  • Se video øverst.

ZAGREB (Dagbladet): De norske spillerne var naturligvis skuffet etter 28-32-tapet mot Kroatia i går kveld. Håpet om semifinale er syltynt, men muligheten er fortsatt til stede.

De norske spillerne mente at kampen ble tapt bakover på banen. Forsvaret satt ikke som det skulle - og keeperne redder ikke nok baller.

Men midt skuffelsen, sto Norges Gøran Johannessen for en av kampens store øyeblikk.

- Det var intuitivt, sier Johannessen til Dagbladet.

IMPONERER: Gøran S. Johannessen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IMPONERER: Gøran S. Johannessen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Sekunder etter pause reduserte Norge til 16-17 og det var igjen kontakt mellom lagene. Scoringen kom på mesterlig vis der Johannessen tok sats, før han på en utrolig måte spilte ballen over egen skulder til Bjarte Myrhol på streken. Veteranen satte ballen i mål, men det var innspillet som tok både kroatiske forsvarsspillere, TV 3s kommentatorer og selv trener Christian Berge fullstendig på senga.

TV-bildene viste nemlig at Berge smilte og lo på sidelinja i sekundene etter scoringen.

TV 3s Kristian Kjelling lot seg imponere:

- Han pælmer ballen bak skulderen, jeg vet ikke om det var planlagt. Vi kan ikke ha altfor mange sånne. Da blir det hjertestopp, sa Kjelling på direkten.

Gøran Johannessen spilte en godkjent kamp for Norge i går kveld. 23-åringen fra Stavanger var i likhet med resten av troppen skuffet over prestasjonen:

- Jeg tror de fleste sitter med en dårlig følelse. Vi scorer 28 mål mot Kroatia, noe som høres greit ut. Men vi sitter med en følelse av at vi kunne scoret 37-38 mål om vi satte hundreprosentsjansene. Vi får problemer bakover. Vi må bevege føttene mer i forsvar, og målvaktene må redde mer, sier Johannessen til Dagbladet.

- Hvordan opplever at dere hele tiden er noen mål bak?

- Det er frustrerende. Vi må finne ut hva vi kan endre på for å hjelpe keeperne. Samtidig skyter vi for mye i mellomhøyde, og Kroatia-keeperen tar for mange baller. Det er for svakt for oss, sier Johannessen.

Om sitt eget frekke innspill til Bjarte Myrhol forteller han:

- Det var intiutivt. Jeg vet jeg får frikast om jeg mister ballen, så skimter jeg Bjarte mellom én-to (forsvarsspillerne). Det er litt tilfeldigheter. Det er bra reaksjon av Bjarte og et fint mål, sier bakspilleren som spiller i danske GOG, men reiser til tyske Flensburg seinere i år.

Norges neste EM-kamp er mot Sverige onsdag kveld klokka 18.15. Den kampen må håndballgutta vinne med fem mål eller mer. Samtidig må Frankrike slå Kroatia seinere samme kveld.